Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Petru Gherghel: Gânduri pentru Ziua Bolnavului

În "Mesaj pentru Ziua Persoanelor Consacrate", PS Petru Gherghel a adresat câteva gânduri pentru Ziua Bolnavului. Textul a fost publicat în "Lumina creștinului", numărul din februarie 2014.

Iubite persoane consacrate,

Bucurându-vă de o asemenea alegere și de o asemenea ofertă, privirile trebuie să se îndrepte spre toți, spre toate sectoarele vieții, dar mai ales, în această lună și mai ales în aceste zile speciale, gândul să vă poarte spre cei care duc lipsuri, săraci și bolnavi.

Ziua Bolnavului, care se celebrează la 11 februarie (la noi în dieceză la 13 mai), reprezintă pentru toți și toate un program sfânt, o adevărată provocare, prin care voi puteți să-l faceți prezent pe Cristos, samariteanul milostiv, și, fără îndoială, urmând și iubirea și exemplul Maicii Domnului, care a ținut să fie prezentă lângă Isus și prezentă sub cruce, și care continuă să-i primească pe toți la tronul milostivirii sale în toate locurile, dar mai ales la diferitele sanctuare: Lourdes, Fatima, Czestochowa, Maria Radna, Cacica, Barați și în toate casele de asistență spirituală și medicală, să vă facă să fiți și voi, dragi persoane consacrate, la fel de iubitoare și primitoare față de cei în suferință, după îndemnul Sfântului Părinte și chemarea fondatorilor și fondatoarelor voastre.

Sunt sigur că voi știți că Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea, inițiatorul acestor zile speciale, ca și cei care i-au urmat în marea misiune de păstor al tuturor, se îndreaptă spre voi, așa cum o face papa Francisc, la care ne asociem și noi, invitându-vă mereu, dar mai ales acum, în luna februarie, să vă orientați în alegerile voastre spre bolnavi, spre cei mai săraci, părăsiți și neajutorați, cum sunt: vârstnicii, cei cu handicap, marginalizații, bolnavii terminali, victimele drogurilor și a noilor boli contagioase, devenind pentru fiecare dintre voi persoanele cele mai privilegiate în iubirea și slujirea voastră, bine-știind că astfel îl întâlniți și îl slujiți pe însuși mirele sufletului vostru.

Să nu uitați să-i ajutați pe cei bolnavi să-și ofere suferința lor unindu-le cu suferința și jertfa lui Cristos cel răstignit și glorificat pentru mântuirea tuturor.

"O misiune sfântă vă revine tuturor: să ajutați la evanghelizarea mediilor sanitare, la răspândirea valorilor evanghelice, să promovați necontenit respectul față de persoană și față de viața umană, prin colaborare cu organismele bisericești ale pastorației sanitare și cu toți oamenii de bună voință" (Ioan Paul al II-lea, VC, nr. 83).

PS Petru Gherghel

(în "Lumina creștinului", serie nouă, anul XXV, nr. 2 (290), februarie 2014, p. 4)


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat