Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Simpozion despre fertilitate

"La ricerca della gravidanza nell'infertilità di coppia - percorso clinico fondato sulla conoscenza della fertilità" - "Obținerea unei sarcini în cazul infertilității de cuplu - parcurs clinic fondat pe cunoașterea fertilității" - aceasta a fost tema unui simpozion internațional ce s-a desfășurat la Roma, la Universitatea Catolică "Sacro Cuore" în zilele de 28 februarie și 1 martie 2014.

Au participat și două persoane din Romania, reprezentante ale Asociației "Familia și Viața" din Roman: Maria Gherghel - coordonator și formator pe programe de promovare a reglementării nașterilor prin metode naturale și dr. Ionela Delia Pogor - medic de familie și formator pe Metoda Ovulație Billings.

La această acțiune de formare au participat peste 180 de persoane: medici specialiști în ginecologie, andrologie, endocrinologie, medicina de familie, psihologi, specialiști în învățarea metodelor naturale, formatori de învățători, specialiști în bioetică, coordonatori de centre, reprezentanți ai Conferinței Episcopale Italiane.

Pe parcursul celor două zile de cursuri s-a pus în discuție o gravă problemă cu care se confruntă multe familii astăzi: infertilitatea. Mulți soți își doresc cu ardoare să aibă copii însă, din păcate, nu-i pot avea. În cadrul conferințelor s-au prezentat aspectele cu care se confruntă soții cu probleme de infertilitate și s-a făcut dovada că, mulți soți care își doresc un copil, pot să-l aibă învățând și folosind una din metodele naturale. Specialiști în cercetare au adus argumente în favoarea metodelor naturale (Metoda Ovulației Billings, Metoda simptotermică Rotzer, Metoda Simptotermica CAMEN) cu ajutorul cărora mulți soți reușesc să procreeze și să aducă la viață un copil mult dorit.

Formatoarele și învățătoarele de Metoda Ovulația Billings din cadrul Asociației "Familia și Viața" din Roman, care lucrează în colaborare cu Institutul pentru Reglarea naturală a Fertilității din Roma, oferă consiliere pentru acele persoane care doresc să învețe Metoda Ovulațiai Billings, fie pentru obținerea unei sarcini, fie pentru distanțarea nașterilor sau pentru cunoașterea propriei fertilități.

Pentru detalii consultați site-ul asociației: www.familiasiviata.ro, secțiunea Planificare familială. Doriți să învățați Metoda Ovulației Billings?

Prof. Maria Gherghel


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat