Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Premierul Victor Ponta, în audiență la papa Francisc

Sfântul Părinte papa Francisc l-a primit sâmbătă, 1 martie 2014, în audiență pe premierul României Victor Ponta, împreună cu soția și suita. După ce vineri seară, din cauza unei ușoare indispoziții de sănătate, a trebuit să-și anuleze vizita programată la Seminarul Roman, papa Francisc a reluat sâmbătă ritmul normal al activităților de fiecare zi.

Audiența la suveranul pontif a avut loc în biblioteca privată din Palatul Apostolic. Succesiv, premierul Victor Ponta a fost primit de cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, însoțit de arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretar pentru Raporturile cu Statele.

Primul ministru român - se citește în comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun - a transmis papei Francisc salutul patriarhului ortodox Daniel.

În centrul colocviilor cordiale - continuă comunicatul - s-au aflat chestiunile familiei, educației, libertății religioase și salvgardarea valorilor comune, în contextul bunei cooperării dintre Sfântul Scaun și România la nivel bilateral și în cadrul comunității internaționale.

Subliniind potențialul Bisericii Catolice de a contribui la binele comun al întregii societăți, s-au menționat mai multe chestiuni deschise care interesează comunitatea catolică în România.

În fine, se mai citește în comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, a avut loc un schimb de opinii cu privire la actuala situație internațională, vorbitorii subliniind dorința de a se continua pe calea dialogului și a negocierilor pentru soluționarea diferitelor conflicte care afectează omenirea.

Potrivit presei centrale, premierul român i-a dat papei Francisc o icoană bizantină și un tricou al fotbalistului Gheorghe Hagi.

După colocviul privat cu premierul român, papa Francisc a primit și delegația oficială din care făceau parte, printre alții, ministrul de externe, Titus Corlățean, ministrul mediului, Rovana Plumb, și europarlamentarul Corina Crețu. De adăugat că premierul Ponta a sosit joi seară la Roma în contextul aderării Partidului Democrat din Italia la Grupul Socialist din Parlamentul European.

A. Dancă,
Secția Română, Radio Vatican

 


lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat