Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Familia în centrul Octavei de rugăciune pentru unitatea în credință

O masă rotundă cu tema: "Familia tradițională - provocări actuale" a fost organizată la Iași, în Sala festivă a Colegiului "Sfântul Nicolae", joi, 23 ianuarie 2014, la inițiativa Mitropoliei Moldovei și Bucovinei - Sector Misiune Statistică și Prognoză Pastorală - Departament Pro Vita. La recomandarea PS Petru Gherghel, episcop de Iași, au fost prezenți și membri ai Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Dezbaterea l-a avut ca moderator pe pr. Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita.

Evenimentul a început prin prezentarea unui film în care au fost redate câteva date statistice cu privire la realitatea familiei de astăzi, cu un accent deosebit pe problema avortului, a educației sexuale și a altor forme imorale de trăire a relațiilor interumane.

Printre invitații prezenți s-au remarcat: preoți, tineri, diverși specialiști în psihologie, asistență socială, oameni care lucrează cu oamenii și care au împărtășit din experiența proprie.

Concluzia finală a fost că familia nu-i privește doar pe creștinii ortodocși, romano-catolici sau doar pe creștini în general, ci pe toți oamenii, deoarece se bazează pe uniunea liberă dintre un bărbat și o femeie. S-a convenit ca fiecare în sectorul său de responsabilitate să transmită oamenilor tezaurul antropologic înscris în zestrea genetică direct de către Creator și mai ales, să fie el însuși un trăitor al moralei adevărate, subliniată de atâtea ori de către Cristos în evanghelie.

La final, toți cei prezenți au apreciat inițiativa Episcopiei Romano-Catolice de Iași de a organiza cursuri de formare umană pentru logodnici, "atât de folositoare într-o lume atât de dezorientată în ceea ce privește familia", fiind apreciată și buna organizare a Bisericii pe plan pastoral-catehetic.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 ianuarie: Iași: Familia în centrul Octavei de rugăciune pentru unitatea în credință

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat