Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului

Duminică, 19 ianuarie 2014, la fel ca în întreaga Biserică, s-a sărbătorit la Lleida Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului. Cu o noutate: anul acesta comunitatea gazdă a fost comunitatea română catolică.

Ziua a început cu sfânta Liturghie prezidată de Preasfințitul Joan Piris, la care au concelebrat preoții Juan Mora, delegatul Oficiului pentru Migranți, și Adrian Burcă, responsabilul comunității noastre. Mesajul predicii a fost în acord cu motoul propus de Sfântul Părinte pentru această celebrare: "spre o lume mai bună", Preasfințitul insistând mult asupra ideii de unitate, unitate în credință și în manifestarea ei. Isus ne însoțește în viață, este un tovarăș de drum fidel, venindu-ne în întâmpinare prin fiecare dintre frați. Dacă rămânem separați de acești frați, nu putem ajunge la o lume mai bună. Faptul de a împărtăși aceeași credință reprezintă un lucru important, împreună suntem mărturisitori ai manifestării lui Isus în această lume. Spre o lume mai bună înseamnă căutare, nu putem rămâne pasivi în fața provocărilor acestei lumi în care globalizarea acțiunilor imorale este din ce în ce mai acută.

După celebrarea sfintei Liturghii, a avut loc un spectacol artistic cu contribuții din partea comunităților participante: Bolivia, Ecuator, Columbia, Egipt, Mexic, Senegal și bineînțeles, România. Copiii și tinerii noștri au realizat o coreografie intitulată "O altă lume", manifestând refuzul unei lumi încărcate de violență și de egoism și credința într-o lume bazată pe valori precum pacea, prietenia, bucuria, respectul, dragostea, speranța și credința.

La încheierea spectacolului, Preasfințitul ne-a îndemnat să fim fideli îndemnului pe care l-am transmis tuturor la începutul manifestării: să privim cerul în momentele mai dificile, căci numai de acolo putem găsi forța de a continua drumul nostru spre o lume mai bună.

Nu putem decât să-i mulțumim Domnului că, deși departe de casă, fiecare cu greutățile și momentele lui de încercare, el se manifestă prin persoane care ne deschid ușile caselor și ale inimilor lor și alături de care să putem mărturisi credința pe care părinții, bunicii noștri ne-au transmis-o cu fidelitate.

Imagini de la eveniment se găsesc la adresa: https://es-es.facebook.com/pages/Corul-Miorita-Lleida/325181667493142

Florentina Budău


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat