Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cercetași din Pildești din nou împreună la biserica ortodoxă din Cordun

"Să fim ai tăi, dorim Isuse, / Dar nu-mpărțiți, nici dezbinați, / Ci-n una credință de-a pururi / Prieteni cu tine și frați"

În perioada 18-25 ianuarie are loc în lumea creștina "Octava de rugăciune pentru unirea Bisericilor". În acest timp toți credincioșii suntem îndemnați să-și înalțe rugăciunile către Domnul, pentru ca să devină "o singură turmă și un singur păstor", cum ne spune Isus.

Anul acesta tema generală de rugăciune pentru unitatea creștinilor propusă de Consiliul Ecumenic al Bisericilor este: Oare Cristos a fost împărțit? (1Cor 1,1-17). Mișcați de această întrebare și continuând tradiția din central nostru, un grup de 70 cercetași pildeșteni, din Parohia "Adormirea Maicii Domnului", membri ai Organizației Naționale Cercetașii României, au fost duminică, 19 ianuarie 2014, la biserica ortodoxă din Cordun. Pe parcursul anilor trecuți, aceștia au vizitat și parohiile ortodoxe din Gherăești și Simionești.

Părintele paroh Constantin Tiron și părintele Mihai Bordei ne-au introdus în atmosfera ecumenismului printr-o prezentare a bisericii. Activitatea a continuat cu o rugăciune în comun, multe cântece, și s-a încheiat cu un moment de destindere ce a avut loc în curtea bisericii, în care scoutiștii i-au animat pe copiii din Cordun cu diverse jocuri.

Părintele Constantin Tiron ne spune: "Activitatea spirituală ce a avut loc astăzi în Cordun ne-a încălzit inimile, deschizându-le pentru o cât mai strânsă comuniune între cele două confesiuni: Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică. Cercetașii din Pildești au poposit aici într-un număr mare, mulțumitor. Ne-am împărtășit cuvinte frumoase, alese și ne-am bucurat de cântecele care au adus publicului spiritul comuniunii, al fraternității și al dragostei. Sperăm ca generația de acum să fie viitorii înfăptuitori a ceea ce se așteaptă din totdeauna, adică unirea bisericilor".

Prezentăm și impresiile Alinei Chelariu, șefa Centrului scout din Pildești, care ne spune: "Încercăm prin fiecare gest «să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o», așa cum ne îndeamnă și fondatorul nostru Baden Powell. Cred că acesta este doar un mic pas pe care noi, cercetașii din Pildești, îl facem pentru ca toți «să fim una». În cadrul activităților noastre să îi învățăm pe cei mai mici să nu muncească doar pentru ei, ci pentru tot grupul, nu doar pentru tot grupul, ci pentru toți cercetașii din lume, nu doar pentru toți cercetașii din lume, ci pentru toți oamenii. Să muncești pentru toată lumea... Cum poți face asta? Ei bine, printr-o simplă rugăciune chiar poți să muncești pentru lume. Cred că cel mai frumos moment a fost atunci când ne-am ținut toți de mână si am rostit «Rugăciunea domnească», adică «Tatăl nostru»... Mi-a rămas în minte și acum imaginea lumânărilor, ținute de persoane de religii diferite, care, la a doua parte a rugăciunii, s-au unit și au ars într-o singură flacără, iar pentru mine a rămas ca un simbol. Și nu am uitat de copii de la Școala Generală din Cordun, care coordonați de doamna Claudia, profesoară de religie, au cântat două cântece pe care le știam și noi și astfel am format împreună un cor minunat. Le mulțumim cu această ocazie lor, dar și preoților și credincioșilor care și-au unit rugăciunile cu ale noastre".

Vrem să mulțumim comunității parohiale din Cordun - preoților, copiilor și enoriașilor - pentru primirea frățească și pentru generozitatea de care au dat dovadă cu ocazia vizitei noastre la frumoasa biserică ortodoxă cu hramul "Sfântul Gheorghe" din Cordun.

Camelia Hazi

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat