Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Tinerețea și bătrânețea în jurul altarului

Duminică, 19 ianuarie 2014, cu ocazia Zilei Mondiale a Migrantului și a Refugiatului, un grup de tineri români catolici din Roma, însoțiți de pr. Ciprian Bejan-Piser și pr. Claudiu Eva (SVD) au avut bucuria să calce pragul unui azil de bătrâni, coordonat de către Surorile Săracilor "Don Morinello".

Evenimentul s-a înscris în motoul papei Francisc: "Migranți și refugiați: spre o lume mai bună" și a dorit să fie "o mână întinsă" a unei părți a comunității române catolice prezente la Roma în favoarea unei alte părți, de data aceasta a italienilor, spre a arăta că migrarea are nenumărate aspecte pozitive, mult mai multe decât cele negative.

Drept dovadă, bătrânii vizitați s-au arătat deosebit de mulțumiți și au profitat de ocazie pentru a împărtăși din experiențele proprii, pentru a aprecia comunitatea română și dibăcia muncitorilor români care i-au ajutat de-a lungul vremii, de circa douăzeci de ani încoace.

Preoții care au însoțit grupul au celebrat Sfânta Liturghie, iar tinerii români, alături de bătrâni din azil au animat-o, unindu-se împreună într-un adevărat imn de slavă adus lui Dumnezeu pentru "tinerețea și bătrânețea" prezente în egală măsură la sfânta celebrare.

La rândul lor, surorile care coordonează activitatea din azil au apreciat gestul tinerilor români și al preoților care i-au însoțit, invitându-i la o agapă frățească, pe parcursul căreia au împărtășit din dificultățile și bucuriile pe care le întâmpină în slujirea pe care o fac față de cei bătrâni.

Momentul s-a încheiat cu deplasarea grupului în Piața "Sfântul Petru", unde, după rugăciunea Angelus și mesajul papei Francisc, s-a primit binecuvântarea solemnă, care a întărit și mai mult conștiința că un emigrant nu este simplu de tot un străin într-o țară străină, ci dincolo de orice, rămâne un fiu al lui Dumnezeu, frate cu toți oamenii și ca atare, oriunde, acasă.

Daniel-Florin Dinu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat