Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Funeraliile părintelui Anton Moraru

În biserica "Sfânta Ana" din Lespezi, PS Petru Gherghel a prezidat sfânta Liturghie a înmormântării părintelui Anton Moraru, sâmbătă, 18 ianuarie 2014. Au participat aproximativ 90 de preoți. Decesul părintelui a avut loc în dimineața zilei de 15 ianuarie 2014, în urma unor complicații medicale cauzate de un atac vascular, petrecut cu o zi înainte, pe când celebra Liturghia în biserica din Șcheia, unde a slujit ca paroh. La 13 noiembrie 2013, părintele Moraru împlinise 57 de ani.

De la Iași, unde a decedat în spital, trupul neînsuflețit al părintelui fost adus joi, 16 ianuarie, în biserica din Șcheia; seara, la ora 17.00, s-a celebrat o Liturghie cu recviem. Vineri, 17 ianuarie 2013, sicriul cu trupul neînsuflețit a ajuns în biserica parohială natală, "Sfânta Ana", din Lespezi, unde seara, la ora 18.00, a fost celebrată o Liturghie cu recviem.

Funeraliile au avut loc sâmbătă, 18 ianuarie 2014, la Lespezi. Sfânta Liturghie a înmormântării părintelui Anton Moraru a fost prezidată de PS Petru Gherghel, alături de aproximativ 90 de preoți.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Alois Bulai, coleg foarte apropiat de părintele Anton, care a subliniat legătura profundă pe care a avut-o față de Păstorul suprem, Isus Cristos, alături de care se bucură acum în continuarea sfintei Liturghii pe care a lăsat-o neterminată, dar pe care, cu siguranță, o va termina împreună cu Cristos, la banchetul ceresc pe care profetul Isaia îl descrie într-un mod foarte maiestuos, ca un ospăț cu cărnuri grase, cu vinuri alese, un ospăț universal la care suntem invitați să participăm, odată, cu toții.

La sfârșitul celebrării, Preasfințitul Petru Gherghel și-a exprimat durerea pentru trecerea la cele veșnice a părintelui, dar totodată mulțumirea pentru activitatea pastorală bogată pe care acesta a desfășurat-o în mai multe parohii ale Diecezei de Iași. O credincioasă din Parohia Șcheia a mulțumit părintelui Anton pentru tot ce a făcut pentru această comunitate.

Sute de credincioși, atât din Lespezi, Șcheia, cât și din alte parohii, au ținut să-l conducă pe ultimul drum prin rugăciune pe cel care le-a fost un adevărat păstor.

Bunul Dumnezeu să-i răsplătească întreaga activitate și să îl fericească alături de tronul măririi sale din ceruri!

Raimund-Tiberiu Iancu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 ianuarie: Lespezi: Funeraliile părintelui Anton Moraru


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat