Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: "Trecut-au anii..."

Academia "Petru Tocănel" din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, Departamentul de Muzică al Academiei "Petru Tocănel" în colaborarea cu trupa de teatru "Dan Alexandrescu" și Liceul Romano-Catolic "Sf. Francisc de Assisi" din Roman, au organizat la Roman, în sala de conferințe al "Hotelului Roman", la 25 ianuarie 2014, un eveniment cultural prin care au adus un omagiu poetului național Mihai Eminescu, dar și altor distinse personalități culturale din România, ce s-au născut în luna ianuarie.

Evenimentul face parte din proiectul "Trecut-au anii...", proiect ce are ca deziderat omagierea marilor personalități din România.

Manifestarea a început la ora 18.00 în prezența unui public numeros, însetat de frumos. Protagoniștii acestei seri au fost actorii trupei de teatru "Dan Alexandrescu" din Roman, Diana-Elena Bolog, elevă în clasa a X-a a Colegiului "Roman-Vodă" din Roman, și Eduard-Iosif Antal, student în anul III al Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Evenimentul a fost structurat pe două părți, denumite generic: poezie și muzică. La secțiunea poezie, au fost recitate poezii din zestrea marelui poet Mihai Eminescu, după cum urmează: "Cu ai noștri tineri" (a recitat Camelia Duca) "De ce nu vii" (a recitat Mariana Levărdă), "Floare albastră" (a recitat Ioana Cojocărescu), "O, mamă" (a recitat Cosmina Chirilă), "La steaua" (a recitat Dorina Pintilie).

La secțiunea muzică, Diana-Elena Bolog a interpretat la pian "Variații" de W. A. Mozart, "Nocturnă" în do diez minor de F. Chopen și "Offertoire" de H. Chretien. Eduard-Iosif Antal a interpretat la orgă "Toccata" în sol minor de A. Knevel, "Passacaglia" în do minor de J. S. Bach și "Finale" din sonata numărul 1 în re minor de A. Guilmant.

Academia "Petru Tocănel" promovează activități interdisciplinare și de cercetare în domeniul istoric juridic, canonic, teologic, muzical, literar și artă sacră. În cadrul Academiei se organizează seminarii, conferințe, simpozioane naționale și internaționale, cursuri cu caracter juridico-canonic, acțiuni culturale, mese rotunde, cenacluri literare și manifestări muzicale cu caracter sacru și nu numai.

Respectând și continuând tradiția culturală franciscană, Academia "Petru Tocănel" își propune ca în fiecare lună să vă invite la o seară culturală în compania artiștilor, unde să omagiem personalitățile marcante născute în luna respectivă.

Așadar, la 22 februarie 2014, sunteți invitați să facem proaspătă în memoria noastră amintirea unor personalități precum Ion Luca Caragiale, Constantin Brâncuși, Ștefan Luchian și mulți alții.

Eduard-Iosif Antal


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat