Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului

Duminică, 19 ianuarie 2014, s-a celebrat Ziua Migrantului și a Refugiatului și la Zaragoza (Spania). Cu această ocazie, comunitatea catolicilor români din Zaragoza a răspuns și anul acesta invitației făcute de Sfântului Părinte papa Francisc, care ne învață și ne îndeamnă să căutăm căi spre a construi și a face o lume mai bună.

Sfânta Liturghie de duminică a avut loc, ca și în ultimii ani, în măreața biserică "Santiago El Mayor", prezidată de ÎPS Manuel Ure?a Pastor, arhiepiscop de Zaragoza, și concelebrată de preoții responsabili ai diferitelor comunități catolice din Zaragoza.

Din partea comunității românești, anul acesta l-am avut prezent, alături de pr. Ionel Jicmon, și pe pr. Nicolae Țâmpu, venit de la Málaga.

Anul acesta, programul a fost puțin deosebit de ceilalți ani. A cuprins două părți: prima parte constând într-un "Festival folcloric", ce a avut loc cu o seară anterioară zilei de duminică, seară ce a dat curs dansurilor populare susținute de fiecare grup participant, respectiv din: Columbia, Bolivia, Ecuador și, bineînțeles, din România. A fost o seară de succes, în care tinerii din comunitatea românească au dovedit că numai împreună se pot face lucruri deosebite.

A doua parte a programului a continuat duminică, prin participarea la sfânta Liturghie, care ne-a unit mai mult și ne-a făcut să ne simțim fii ai Tatălui. În cuvântul său de învățătură, Don Manuel ne-a îndemnat ca să vedem în cei pe care îi întâlnim pe frați ai noștri. Căci dăruind și celorlalți din puținul nostru, reușim să fim mai puternici. Să ne ajute bunul Dumnezeu, în misiunea pe care o are fiecare, să fim mereu dispuși în a răspunde la chemarea sa.

Comunitatea din Zaragoza

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 februarie: Zaragoza: Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat