Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la concertul de colinde susținut de corul ITRC în catedrală

Duminică, 22 decembrie 2013, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, începând cu ora 19.00, Corul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, pregătit și dirijat de pr. Eduard Soare, va susține tradiționalul concert de colinde.

Concertul va fi transmis video în direct pe internet, prin intermediul http://www.ercis.ro/video/index.asp (alegând transmisiunea din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași), iar ulterior înregistrarea va fi transmisă și la Radio Maria.

Anul acesta, al treizecilea de când se organizează Concertul de Crăciun la Seminarul Romano-Catolic, sunteți invitați să simțiți alături de noi dorul după Dumnezeu care vine să ne viziteze!

"Născându-se din Fecioara Maria, El s-a făcut cu adevărat unul dintre noi, întru totul asemenea nouă, în afară de păcat" (GS 22): prin aceasta a arătat, o dată pentru totdeauna, că a iubi înseamnă în primul rând a împărtăși cu alții; că nu se poate face binele dacă nu suntem solidari; că nu putem pretinde să schimbăm viața celorlalți, fără a ne face totul pentru toți (1Cor 9,22). Făcându-se unul dintre noi, Cristos ne-a făcut frați în același Tată, membri ai unicei familii a lui Dumnezeu. Dacă Cristos, prin credință, se naște și trăiește în noi, noi ne naștem și trăim în el ca fii ai lui Dumnezeu și devenim oameni noi. Atunci, să spunem tuturor, prin viața și apoi prin cuvintele noastre cât de mare este iubirea lui Dumnezeu!

Să lăsăm ca misterul Crăciunului să-și fixeze locuința și să rămână în noi. Isus este darul cel mai mare pe care ni l-a făcut Dumnezeu și darul cel mai mare pe care îl putem face noi. Dacă Cristos, prin credință, se naște și trăiește în noi, noi ne naștem și trăim în el ca fii ai lui Dumnezeu și devenim oameni noi pentru o lume nouă.

Cu toții suntem "chemați" și suntem "invitați" să strigăm, mai întâi cu viața și apoi cu cuvintele, "vestea cea bună" că Isus, locuind în mijlocul nostru ne luminează existența, dă sens zilelor noastre. El se naște și renaște între noi și în noi ori de câte ori ne iubim așa cum ne-a iubit el.

Îngerii din cer contemplă pământul și îl văd brodat în lumină deoarece acolo unde domnește iubirea adevărată se naște Domnul și acolo unde se naște el, acolo e lumina lui Dumnezeu. Spuneți tuturor: Dumnezeu te iubește nespus! Cu iubirea voastră faceți-i să experimenteze cât de mare este iubirea lui Dumnezeu și Dumnezeu se va naște din nou în mijlocul vostru!

În fiecare an, în ciuda scurgerii secolelor și a timpului, toate momentele Adventului, ale ieslei și ale colindelor de Crăciun se reîntorc ca o sărbătoare. Farmecul Crăciunului, fascinația sa extraordinară, magia acelei nopți, nu sunt o invenție omenească, ci e planul de iubire al Tatălui cu privire la noi, oamenii.

Nu suntem creștini autentici dacă nu-i dăm Crăciunului adevărata semnificație. Nu trebuie să pierdem nicio ocazie să le spunem fraților, prietenilor, colegilor, lumii întregi că iubirea a coborât pe pământ pentru fiecare dintre noi; că nimeni la Crăciun nu trebuie să se simtă singur, abandonat, orfan, nenorocit. E sărbătoare pentru toți, libertate pentru toți, pace pentru toți.

Nu fiți niciodată oameni triști: un creștin nu poate fi niciodată trist!

Nu vă lăsați cuprinși de descurajare!

Să ducem la toți bucuria credinței!

Bucuria creștinului izvorăște din iubire.

Tarciziu Erdeș


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat