Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu-Nou (BC): Misiuni populare și Zilele familiei

Omul este chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar prezența lui Dumnezeu în familie constituie garanția binecuvântării și mântuirii fiecărui membru al casei. "Zilele familiei" (12 - 15 decembrie 2013) din Parohia Satu-Nou, județul Bacău, au fost zile de har și înălțare sufletească. Predicile au fost ținute de pr. Felician Tiba pe înțelesul tuturor: lucruri esențiale și necesare pentru familiile din toate timpurile, dar mai ales pentru familiile încercate din zilele noastre.

La începutul lunii decembrie, în Parohia Satu-Nou (BC) s-au ținut rugăciuni speciale pentru reușita misiunilor populare. Novena a impulsionat pe toți credincioșii care au participat la sfintele Liturghii din Advent, dar și pe cei care au rămas acasă din cauza bolii sau bătrâneții.

Ziua de joi, 12 decembrie 2013, a început cu primii fulgi de nea ai acestui an, ca un semn că cerul întreg a ascultat rugăciunile noastre. Invitatul special al acestor zile a fost pr. Felician Tiba, paroh la Parohia "Sfânta Tereza" din Piatra Neamț.

Atmosfera creată la sfintele Liturghii a pătruns pe fiecare participant: adult, tânăr sau copil. Organizarea a fost impecabilă: preoți care au slujit la altar, preoți care au slujit la spovezi, corul pregătit, copiii atenți și disciplinați, tinerii însetați de cunoștințe pentru viață, bărbați dornici de ocrotirea familiei și femei atrase de încrederea acordată de Dumnezeu.

Cuvintele alese ale predicatorului au ridicat sufletele noastre la nivelul tăcerii sacre pentru a descoperi greutățile și încercările familiei creștine contemporane. Tăcerea admirativă instalată în timpul predicilor a condus gândul fiecărui participant la idealul vieții de familie: am simțit entuziasm și bucurie, a fost reflexie și convertire, mulți au roșit cercetându-și cugetul, iar unii au vărsat lacrimi de căință la spovadă.

S-a organizat întâlnirea tinerilor și a copiilor, iar duminică dimineața după sfânta Liturghie a copiilor a urmat o oră de adorație cu întreaga comunitate. Adorația a fost condusă de părintele predicator, ajutat de Asociația "Mamele milostive", care neîncetat se roagă pentru vocații, familii sănătoase și refacerea familiilor în dificultate.

La sfânta Liturghie de încheiere, celebrantul principal a fost PS Aurel Percă. El a încurajat familia creștină de astăzi care cunoaște greutăți cu aspecte unice în istoria omenirii, iar într-un mod particular a încurajat pe credincioși în finalizarea lucrărilor de la biserica nouă aflată în construcție.

Fiind în duminica bucuriei din Advent, cu toții am aplaudat fericiți pentru reunirea frumoasă în cuget și simțiri a familiilor din parohie. Părintele paroh Serafim Romila a mulțumit tuturor celor care au participat, s-au implicat și au trăit cu adevărat aceste zile de har. Înainte de binecuvântarea finală s-au făcut rugăciunile prescrise obținerii indulgenței plenare recomandată în astfel de ocazii.

Mulțumim lui Dumnezeu și sfântului Mihail, patronul nostru care mijlocește pentru toți care i se încredințează. Urmează în viața fiecăruia dintre noi punerea în aplicare a învățăturilor reînnoite la sfintele misiuni. Fie ca bucuria să continue în sufletele și familiile parohiei noastre odată cu venirea Crăciunului, purtându-l pe Cristos în această lume.

Doamne, binecuvântează familiile parohiei noastre!

Fam. Emil și Valerica Lenghen

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-15 decembrie: Satu-Nou (BC): Misiuni populare și Zilele familiei


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat