Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Depunerea adeziunii la Acțiunea Catolică în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" și misiuni populare

Duminică, 8 decembrie, la Roman, în Parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus, a fost zi deosebită întrucât a avut loc depunerea adeziunii la Acțiunea Catolică a tinerilor și adulților din comunitatea noastră în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, și deschiderea misiunilor populare la ora 18.00, așteptate cu mult interes de către credincioșii parohiei, dar și de cei din împrejurimi.

Părintele predicator Gheorghe Cojocaru, paroh în comunitatea Nicolae Bălcescu, ne va conduce în fiecare zi a misiunilor la medicul ceresc cu dorința de a ne vindeca de tot ce ne împiedică să-l întâlnim pe Dumnezeu. Aceste misiuni vor culmina cu vizita Icoanei Maicii Domnului de la Cacica în a 4-a zi de misiuni, joi, 12 decembrie ora 17.45 și va sălășlui la noi până duminică, 15 decembrie ora 11.00 când se vor încheia și misiunile populare.

În deschiderea misiunilor, l-am avut ca oaspete și celebrant principal pe pr. Dumitru Farcaș, fost paroh în parohia noastră. Concelebranți au fost pr. Leonard Ghiurca, superiorul capucinilor de la Convetul "Padre Pio" din Roman, pr. Cornel Bortoș, pr. Capucin la Conventul Padre Pio din Roman și pr. paroh Pavel Chelaru, iar confesori pr. Virgil Petrișor și Bernardin Duma de la Institutul Franciscan din Roman.

Prima zi a misiunilor, luni, 9 decembrie, în sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, pr. predicator ne-a ajutat să înțelegem ce este credința și sub ce formă o putem cunoaște. Celebrant principal la ora 11.00 a fost pr. Gabriel Enășcuț, vicerector la Seminarul Franciscan din Roman, iar concelebranți pr. paroh și pr. predicator, confesori: pr. Virgil Petrișor și pr.Bernardin Duma. Seara, la ora 18.00, celebrant principal a fost pr. Ionel Roșu, paroh la biserica "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman, concelebranți părintele predicator și părintele paroh, iar confesori pr. Virgil, pr. Bernardin și pr. Gigi, de la Mănăstirea Părinților Verbiți "Sfinții Ciril și Metodiu" din Cordun-Roman.

Marți, 10 decembrie, când s-au împlinit 62 de ani de la trecerea la Domnul a fericitului Anton Durcovici, păstorul nostru care ne-a apărat credința de dușmanii vizibili, pr. Gheorghe ne învață cum să ne apărăm de propriul eu, de propria mândrie care ne împiedică de multe ori să-L cunoaștem pe Cristos. La 11.00 celebrant principal pr. Francisc Fărcășel, paroh la biserica "Isus, Bunul Păstor" din Roman, concelebranți pr. Eduard-Mihai Coșa, secretarul Conferinței Episcopilor din România, pr. Ionel Bișog, paroh la biserica "Sf. Iosif" Săbăoani, pr. Iosif Dămătăr, paroh la biserica "Sfinții Arhangheli" din Valea Mare, pr. paroh Pavel Chelaru, iar ca semn al ecumenismului, am avut onoarea de a-i avea ca invitați pe pr. Șerban Nicușor, paroh greco-catolic de Armeni și pr. Tudor Gecășan, decan greco-catolic la Biertan, zona Sibiu. Confesori au fost pr. Virgil și pr. Bernardin. La ora 18.00, celebrant principal a fost pr. Elio de la Congregația "Iosefinii lui Murialdo" din Roman, concelebranți pr. Șerban Nicușor, pr. Tudor Gecășan, pr. paroh și pr. predicator. Confesori au fost pr. Cornel Berea, verbit, pr. Virgil și pr. Bernardin, franciscani.

Sfânta Liturghie se poate urmări online la 11.00 și la 18.00 pe adresa http://176.9.136.178/roman1.html

Paula Poiană

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 decembrie: Roman: Depunerea adeziunii la Acțiunea Catolică în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" și misiuni populare


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat