Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Lansarea noii adrese a site-ului parohial

Cu prima duminică din Advent, a fost lansată noua variantă a sitului Parohiei Traian, Neamț: www.parohiatraian.ro. Situl se vrea a fi un instrument prin intermediul căruia să se poată cunoaște această comunitate, membrii care o formează și activitățile care se desfășoară în ea.

După unele informații, a mai fost cândva un site al parohiei, însă el nu mai este activ de ceva timp. Varianta actuală, concepută simplu, are mai multe secțiuni, toate menite să transmită informațiile esențiale despre comunitate și despre viața ei, cu preponderență legată de dimensiunea pastorală. Așa se poate ajunge la informații privitoare la oarecum scurta istorie a satului Traian, la persoanele care au avut un impact deosebit în consolidarea comunității preponderent catolice încă de la începutul formării sale, la persoanele care își au originea în satul Traian; de asemenea, pot fi găsite informații legate de diferitele grupuri de laici care activează în cadrul parohiei, dându-i vitalitate.

Tot pe acest site, orice doritor poate găsi atât meditațiile propuse comunității în cadrul sfintelor Liturghii din zilele de marți și vineri, precum și reflecțiile duminicale de la Liturghia comunității. De asemenea, pot fi citite anunțurile legate de fiecare săptămână a vieții comunitare din Traian.

Fiind totuși la început, forma actuală este una simplă (sperăm să nu fie totuși simplistă) și incompletă, urmând ca încet-încet să completăm și să îmbogățim situl și cu alte informații. În orice caz, pot fi găsite deja în momentul actual informații suficiente pentru ca orice vizitator (din țară sau din străinătate) să poată surprinde identitatea și viața actuală a comunității catolice din Traian, Neamț.

Pr. Edi Patrașcu


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat