Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Simpatizanți ai Acțiunii Catolice

Duminică, 8 decembrie, 26 de tineri generoși din comunitatea Traian, Neamț, și-au învins timiditatea și cu mult curaj au depus pentru prima dată adeziunea ca simpatizanți ai Acțiunii Catolice. Cu o zi înainte, fuseseră provocați de pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă să conștientizeze mai mult rolul determinant pe care tinerii dintr-o comunitate îl pot avea în viața aceleiași comunități.

Dorința lor de a face parte din marea familie a Acțiunii Catolice fusese deja exprimată mai înainte; de aceea, în luna octombrie (http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=20131091) au fost invitați președinta AC Iași, Adriana Ianuș, pr. Felix Roca, asistentul spiritual general, precum și alți tineri deja membrii ai AC pentru a putea cunoaște ce este Acțiunea Catolică și care este rolul ei în societate, în viața Bisericii locale precum și cât de multe beneficii le poate aduce în viața personală a fiecărui tânăr.

Tocmai pe aceste lucruri a insistat și pr. Ionuț sâmbătă, când, folosindu-se de un cartonaș în mijlocul căruia era o steluță cu un "C" mare, literă ce-l semnifica pe Cristos, iar la fiecare colț al steluței erau alte 5 "c"-uri care aveau menirea să surprindă 5 atitudini care dau viață unui grup și face posibil ca fiecare să se simtă protagonist și, astfel, să se poată îmbogăți pe sine și să-i ajute și pe ceilalți să crească.

La sfânta Liturghie a comunității, părintele paroh ne-a felicitat, ne-a încurajat și ne-a spus că are mare încredere în noi, tinerii, și ne-a asigurat de însoțire și de prietenie. Nouă ne rămâne doar datoria să rămânem generoși și activi în tot ceea ce, de acum și la noi, Acțiunea Catolică propune pentru binele nostru personal, al familiilor noastre și al comunității noastre.

Filip Frâncu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 decembrie: Traian: Simpatizanți ai Acțiunii Catolice


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat