Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Video-mesaj al Sfântului Părinte Francisc pentru "Campania împotriva foamei în lume" lansată de Caritas Internationalis (9 decembrie 2013)

Iubiți frați și surori,

Astăzi sunt bucuros să vă anunț "Campania împotriva foamei în lume" lansată de Caritas Internationalis și să vă comunic că intenționez să dau tot sprijinul meu.

Această confederație, împreună cu toate cele 164 de organizații-membru, este angajată în 200 de țări și teritorii din lume și munca lor este la inima Bisericii și a atenției sale față de toți cei care suferă datorită scandalului foamei cu care Domnul s-a identificat atunci când spunea: "Am fost flămând și voi mi-ați dat să mănânc". Când apostolii i-au spus lui Isus că persoanele care au venit să asculte cuvintele sale erau și înfometate, el i-a incitat să meargă ca să caute mâncare. Fiind săraci ei înșiși, n-au găsit altceva decât cinci pâini și doi pești, dar cu harul lui Dumnezeu au ajuns să sature o mulțime de persoane, adunând chiar și resturile și reușind astfel să evite orice irosire.

Suntem în fața scandalului mondial de circa un miliard, un miliard de persoane care și astăzi suferă de foame. Nu putem să ne întoarcem în partea cealaltă și să ne prefacem că asta nu există. Hrana la dispoziție în lume ar fi suficientă pentru a-i sătura pe toți.

Parabola înmulțirii pâinilor și a peștilor ne învață tocmai asta: că dacă există voință, ceea ce avem nu se termină, ba chiar rămâne și nu este pierdut.

De aceea, iubiți frați și iubite surori, vă invit să faceți loc în inima voastră la această urgență, respectând acest drept dat de Dumnezeu tuturor de a putea avea acces la o alimentație adecvată.

Să împărtășim ceea ce avem în caritatea creștină cu acela care este constrâns să înfrunte numeroase obstacole pentru a satisface o necesitate așa de primară și în același timp să devenim promotori ai unei cooperări autentice cu cei săraci, pentru ca prin roadele muncii lor și a noastre să poată trăi o viață demnă.

Invit toate instituțiile din lume, toată Biserica și pe fiecare dintre noi, ca o singură familie umană, să dea glas tuturor persoanelor care suferă în tăcere foamea, pentru ca acest glas să devină un răcnet în stare să zdruncine lumea.

Această campanie vrea să fie și o invitație adresată nouă tuturor de a deveni mai conștienți de alegerile noastre alimentare, care adesea comportă irosirea de mâncare și o folosire rea a resurselor pe care le avem la dispoziție. Este și un îndemn de a înceta să credem că acțiunile noastre zilnice nu au un impact asupra vieții celor care - oriunde ar fi ei, aproape sau departe - suferă foamea pe pielea proprie.

Vă cer, cu toată inima, să sprijiniți Caritas a noastră în această nobilă campanie, pentru a acționa ca o singură familie angajată să asigure hrană pentru toți.

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea harul de a vedea o lume în care nimeni niciodată să nu trebuiască să moară de foame.

Și cerând acest har vă dau binecuvântarea mea.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 5.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat