Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire cu membrii și simpatizanții Societății "Sfântul Vincențiu de Paul"

În ziua de 7 decembrie 2013, la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, membrii Societății "Sfântul Vincențiu de Paul" au organizat o întâlnire cu membrii și simpatizanții societății (de la Parohiile Iași "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Iași "Sfântul Anton" și Tomești "Fericitul Ieremia Valahul") pentru a participa la prezentarea a două conferințe: "Vocația creștină de a sluji săracii", prezentată de pr. Romică Sociu și "Sfântul Vincențiu de Paul - un sfânt al săracilor" prezentată de Ana Doboș.

Părintele Romică Sociu a pus accentul pe iubirea oferită celor în slujba cărora ne-am angajat, susținând că înainte de a fi vincențieni suntem creștini și datoria noastră de creștini este să dăruim fiecare gest și acțiune caritabilă din suflet și cu încredere totală, că fără o dragoste adevărată totul ar fi în zadar și fără rezultate. Această iubire nu ar putea fi prezentă continuu dacă nu ar fi susținută de rugăciune și de conștientizarea prezenței lui Dumnezeu.

Un exemplu bun de a trăi credința adevărată prin slujirea săracului este viața trăită de sfântul Vincențiu de Paul.

Doamna Ana Doboș, președinta Conferinței "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași, a prezentat viața sfântului Vincențiu de Paul punând accentul pe convertirea lui în momentul când a cunoscut sărăcia spirituală și materială în care trăiau locuitorii Franței secolului al XVII-lea. Spiritualitatea sfântului și faptele sale caritabile au fost prezentate prin prisma relațiilor sale de prietenie cu toți cei cu care a intrat în contact, de la săraci până la autoritățile timpurilor pe care le-a trăit.

Materialele prezentate au fost primite cu multă deschidere și interes de persoanele prezente, iar credincioșii care nu sunt vincențieni s-au decis că a sosit momentul să ofere puțin din timpul lor liber persoanelor aflate în dificultate.

"Dacă îl slujim pe cel sărac îl slujim pe Dumnezeu".

Mulțumim organizatorilor și gazdelor pentru atmosfera plăcută, care ne-a permis să ne bucurăm de momentele frumoase din cadrul întâlnirii.

Marilena Bartic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 decembrie: Iași: Întâlnire cu membrii și simpatizanții Societății "Sfântul Vincențiu de Paul"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat