Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Asociația Kolping Moldova - O istorie cu viitor

Sâmbătă, 7 decembrie 2013, la biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău, a avut loc Adunarea Generală Kolping Moldova și aniversarea a 200 de ani de la nașterea Fericitului Adolph Kolping. Au fost prezente 27 de persoane din comunitățile unde există asociații Kolping dar și invitați.

Membrii prezenți au fost din Familiile Kolping Bacău, Bârlad, Faraoani, Oituz și Ploscuțeni.

Am avut onoarea să avem prezenți și invitați de onoare: Pr. Felix Roca - Oficiul pentru Pastorația Tineretului, Copiilor și Asociațiilor la nivel diecezan, Mioara Hușanu - reprezentant național în Organizația Scout, Viorel Butacu - reprezentant regional Acțiunea Catolică, pr. Cristi Hodea - preot vicar la Parohia "Sf. Nicolae" Bacău, pr. Ștefan Ciubotaru - preot vicar la Parohia "Sf. Anton de Padova" Faraoani.

După salutul membrilor și al invitaților, s-a urmărit un film despre viața lui Adolf Kolping, după care s-au prezentat activitățile Familiilor Kolping, cât și a Asociației Kolping Moldova în 2013.

Pr. Felix a apreciat în cuvântul său munca asociației Kolping în societate precizând: "Ceea ce facem este pentru binele comun". De asemenea, pr. Felix a scos în evidență faptul că vremurile sunt grele pentru asociații, membrii fiind din ce în ce mai puțini și din ce în ce mai multă treabă. A făcut referire la textul biblic "Secerișul e mult, dar lucrătorii sunt puțini".

Pr. Bogdan Catană a specificat faptul că una din țintele sale este ca Episcopia să înțeleagă exact care sunt activitățile asociației și cum decurge planul de activități. De asemenea, se dorește ca Episcopia să devină un partener al asociației.

S-a propus și s-a votat cu 13 voturi "pentru" un cenzor al asociației care să verifice dacă toate intrările și ieșirile financiare au fost efectuate corect. Persoana care se va ocupa de acest lucru este Ionela-Loredana Bereczki, expert contabil.

Adunarea Generală s-a încheiat cu o sfântă Liturghie celebrată de pr. Bogdan Catană alături de pr. Cristi Hodea și pr. Ștefan Ciubotaru.

Asociația Kolping Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 decembrie: Asociația Kolping Moldova - O istorie cu viitor


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat