Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Reînnoire de voturi și adeziunea în Acțiunea Catolică

În ziua de 8 decembrie 2013, în Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Piatra Neamț, patru tinere din Congregația "Surorile Slujitoarele Săracilor" au reînnoit promisiunea lor făcută Domnului de a-l sluji pentru toată viața cu fidelitate și bucurie. În cadrul sfintei Liturghie de seară a avut loc adeziunea în Acțiunea Catolică a copiilor, tinerilor și adulților din parohie.

Cele trei voturi: castitatea, sărăcia și ascultarea sunt semne ale abandonării în mâinile Mirelui ceresc și renunțarea la voința proprie, pentru a deveni instrumentele "preferate" ale lui Isus Cristos, în slujba Bisericii.

Bucuria reînnoirii voturilor a fost împărtășită cu familiile surorilor care au răspuns cu promptitudine la invitația lansată de a participa la sărbătoarea lor.

A reînnoi adeziunea la chemarea lui Dumnezeu în fața întregii comunități parohiale înseamnă a întări răspunsul pozitiv dat lui Dumnezeu, înseamnă a renaște, a continua drumul început cu o nouă înflăcărare, cu entuziasm, înseamnă a aprofunda iubirea lui Dumnezeu față de noi, a sta cu Dumnezeu pentru a vedea lucrările minunate pe care le-a înfăptuit pentru noi și prin noi. De asemenea, această reînnoire este și hotărârea de a-l sluji cu mai multă fidelitate, responsabilitate, credință și iubire în frații noștri săraci.

În omilia sa, părintele paroh Felician Tiba a subliniat importanța de a fi în lume o "mărturie vie" și o "făclie aprinsă" de iubirea lui Dumnezeu în simplitatea activităților pe care surorile le desfășoară în comunitatea locală, pentru a da glas Cuvântului lui Dumnezeu. El este cel care se folosește de persoane firave, gingașe pentru a răspândi "vestea cea bună" a Evangheliei, dacă găsește inimi deschise, disponibile și curajoase în a mărturisi credința lor și altora: prietenilor, celor apropiați sau chiar oaspeților care se află poate în vizită.

Cele patru surori - sr. Andreea-Maria Mihoc, sr. Rita Cosalbert, sr. Mariana Bîrnat și sr. Iuliana Bîrnat - au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru marele dar al vocației, pentru prezența continuă a lui Dumnezeu în viața lor, pentru susținerea spirituală și materială de care s-au bucurat și au cerut harul de a rămâne statornice până la sfârșit în chemarea lor.

În cadrul sfintei Liturghie de seară a avut loc adeziunea în Acțiunea Catolică a unor grupuri de copii, tineri și adulți din parohie, în cadrul unei Liturghii celebrate de către pr. vicar Eusebiu Bulai.

Surorile Slujitoarele Săracilor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 decembrie: Piatra Neamț: Reînnoire de voturi și adeziunea în Acțiunea Catolică


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat