Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Seacă: Vizita Icoanei Maicii Domnului de la Cacica si misiuni populare

În perioada 1-4 decembrie 2013, în Parohia Valea Seacă jud. Bacău, s-au ținut misiuni populare prilejuite de vizita icoanei preasfintei Fecioare Maria de la Cacica. Preot misionar a fost pr. Iosif Enășoae.

Anul liturgic 2013-2014 a debutat în mod fericit pentru preoții și credincioșii din Valea Seacă odată cu aceste două evenimente importante din punct de vedere spiritual.

Prezența icoanei a revigorat în inimile noastre iubirea filială, evlavia și încrederea în puterea de mijlocire a Mamei noastre cerești; misiunile au însemnat un nou avânt în credință, ocazie de convertire și reînnoire a hotărârilor bune.

Ajutați de predicile antrenante, practice și provocatoare ale pr. Iosif, ne-am reamintit de idealul nostru creștin, dar și de modalitățile necesare de urmat pentru atingerea acestui scop.

Preasfințitul Petru Gherghel, prezent la Liturghia de încheiere a pelerinajului icoanei și a misiunilor, ne-a îndemnat să-l întâlnim și să-l primim mereu pe Isus prin preasfânta sa Mamă.

Au fost trei zile speciale în care credincioșii din Valea Seacă prin prezența în număr mare la toate liturghiile care s-au celebrat cu această ocazie, la spovadă și împărtășanie, au arătat că Dumnezeu și Maica Domnului sunt sărbătoarea noastră și totodată ne-am reamintit că și noi suntem sărbătoarea lui Dumnezeu atunci când ne convertim în mod sincer și perseverăm în harul său.

Mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Preasfinte pentru aceste momente de binecuvântare și har; ecoul acestor zile se va prelungi mult în sufletele și conștiința noastră.

Pr. Adrian Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1-4 decembrie: Valea Seacă: Vizita Icoanei Maicii Domnului de la Cacica si misiuni populare


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat