Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cluj: Lansarea traducerii catehezelor despre iubirea umană ale fericitului papă Ioan Paul al II-lea

În prezența PS Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial de Cluj-Gherla, a pr. Călin Sechelea, coordonator al pastorației familiale în Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla și a unui numeros public, în amfiteatrul Fundației "Familia Sfântă", din Cluj-Napoca, marți, 3 decembrie 2013, într-un cadru deosebit de festiv, a avut loc lansarea traducerii în limba română a volumului Iubirea umană în planul lui Dumnezeu. Răscumpărarea trupului și sacramentalitatea Căsătoriei în catehezele din zilele de miercurea (1979-1984), autor fericitul papă Ioan Paul al II-lea, în traducerea pr. Felician Tiba, la Editura "Sapientia".

După cum este specificat și în titlu, volumul conține setul de cateheze (129) pe care Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea le-a ținut în mod obișnuit în zilele de miercurea începând cu anul 1979 până în anul 1984.

Era pentru prima dată când, de la "înălțimea" scaunul papal, un papă vorbea în mod deschis despre o realitate până atunci considerată oarecum tabu; teologia trupului. Papa dezvoltă pe parcursul celor 129 de cateheze o serie de teme care îl vizează în mod direct pe om în relația sa cu Dumnezeu și cu aproapele, în acest caz cu referință directă la "tensiunea" existentă în el, care tensiune îl conduce spre întâlnirea cu celălalt, diferit față de el, în cadrul sacramentului Căsătoriei. Printre temele abordate pot fi amintite: originea omului sau începutul lui, experiența originară, comuniunea originară, inocența originară, solitudinea originară, nuditatea originară, rușinea originară, trupul omului, sponsalitatea trupului, concupiscența ochilor, concupiscența inimii și mândria vieții, fecioria și celibatul, castitatea.

Volumul a fost tradus din limba italiană, are un număr de 622 de pagini și constituie fundamentul catehezei despre iubirea umană, a teologiei trupului, a sacramentului căsătoriei și a pastorației familiei din mai bine de jumătate din diecezele Bisericii Romano-Catolice din lumea întreagă.

În Introducerea specială pe care cardinalul Stanislav Dziwisz, mitropolit de Cracovia și fost secretar personal al papei Ioan Paul al II-lea, o face pentru traducerea în limba română, scrie: "În fiecare din cele 129 de discursuri-cateheze ale papei Ioan Paul al II-lea răsună un ecou al celebrei afirmații a Conciliului al II-lea din Vatican, cu privire la comunitatea familiară care, înrădăcinată în sacramentul Căsătoriei, arată propriul drum spre sfințenie (Cf. Lumen gentium, 11). Unirea dintre bărbat și femeie actualizează istoria mântuirii care prezintă în sens mistic nunta Mântuitorului cu omenirea. Felicitări părintelui Felician Tiba, preot al Diecezei de Iași, România, care, prin traducerea făcută cărții Iubirea umană în planul lui Dumnezeu. Răscumpărarea trupului și sacramentalitatea Căsătoriei în catehezele din zilele de miercuri (1979-1984), a pus la dispoziția cititorilor români o temă atât de dragă Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea și atât de importantă pentru societatea de astăzi".

Pr. Felician Tiba

* * *

Iubirea umană în planul lui Dumnezeu. Răscumpărarea trupului și sacramentalitatea Căsătoriei în catehezele din zilele de miercuri (1979-1984),
Ioan Paul al II-lea, Ed. "Sapientia", ISBN 978-606-578-092-7, 17x24 cm, 622 p., 50 lei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 decembrie: Cluj: Lansarea traducerii catehezelor despre iubirea umană ale fericitului papă Ioan Paul al II-lea

* * *

Cartea a mai fost prezentată și în știrile: Iubirea umană în planul lui Dumnezeu și Editura "Sapientia": Trei noi cărți.

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat