Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Sărbătoarea familiei

Credincioșii Parohiei "Înălțarea Domnului" din Moinești au trăit duminică, 29 decembrie 2013, în ziua celebrării liturgice a Sfintei Familii, bucuria Sărbătorii Familiei. În această zi, părintele paroh Ludovic Butnărașu a dorit să-i apropie mai mult, reciproc și de Dumnezeu, pe cei care și-au jurat fidelitate în taina sfintei Căsătorii și care în acest an au ajuns la un anumit aniversar al căsătoriei lor.

Cuvântul evangheliei a fost proclamat de părintele Ioan Purcaru, care a dorit să se alăture și el bucuriei aniversaților. La predică, părintele paroh Ludovic Butnărașu, făcând referință la cuvântul evanghelic al zilei, a accentuat importanța permanentizării soților în relația de iubire. A subliniat, de asemenea, rolul părinților în misiunea de educatori față de copiii lor. Cuvântul de edificare sufletească nu a fost lipsit și de un îndemn asupra aspectului practic de trăire familială, pe linia necesității de a fi martori ai iubirii într-o lume lipsită de valori și a importanței dialogului între parteneri, într-o comuniune intimă cu Dumnezeu. Un aspect sensibil al cuvântului de încheiere l-a constituit îndemnul de a trăi bucuria de a fi împreună.

Pentru ca sărbătoarea să fie trăită într-un mod mai deplin și mai personal de familiile sărbătorite, lecturile, rugăciunea credincioșilor și momentul de oferire al darurilor, ofertoriul, s-au desfășurat prin coparticiparea familiilor aniversate.

Odată cu terminarea sfintei Liturghii, momentul de apropiere și împărtășire al familiilor și al celor prezenți în casa Domnului nu s-a încheiat aici. Celor sărbătoriți li s-a intonat un sincer "La mulți ani", s-au împărțit flori, iar printre felicitările acordate celor sărbătoriți se ascundea, timid, câte o lacrimă de fericire, expresie a bucuriei de a fi alături de Domnul, împreună cu persoana în comuniune cu care au ales să crească în armonia iubirii. Mai departe, au fost invitați de părintele paroh Ludovic Butnărașu la subsolul bisericii pentru a servi o gustare și un pahar de vin, întâlnire menită să sugereze în continuarea comuniunii celebrării Sfintei Liturghii importanța și valoarea existenței lor în cadrul căsătoriei.

Mulțumindu-i bunului Dumnezeu pentru aceste momente binecuvântate oferite familiilor, reiterăm recunoștința episcopului nostru, Petru Gherghel, exprimată în scrisoarea pastorală de Crăciun: "Mesajul nostru la Nașterea Domnului se îndreaptă din nou cu profund respect către toate familiile noastre. Ele au fost și rămân bucuria și speranța noastră și constituie pe drept cuvânt o binecuvântare pentru omenire. Fără familii și părinți lumea riscă să dispară, iar Biserica își pierde rolul ei de cale a mântuirii".

Mădălina Roșu


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat