Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Sărbătorind Crăciunul

Comunitatea din Rădăuți a trăit bucuria sărbătorii "Nașterea Domnului Nostru Isus Cristos" prin participarea la sfintele Liturghii în care i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru că l-a trimis pe Fiul său aici pe pământ pentru mântuirea lumii.

Într-una din predicile sale, pr. Iosif Răchiteanu, parohul comunității, spunea că sărbătoarea Nașterii Domnului Nostru Isus Cristos este o sărbătoare gălăgioasă, cu multă agitație, pe stradă, în magazine și în casele noastre, pierzându-se esențialul acesteia: bucuria nașterii Mântuitorului! Noi, ca buni creștini, nu trebuie să cădem în păcatul societății de consum în care trăim.

La nivelul orașului, Casa Municipală de Cultură a organizat la 19 decembrie 2013 un concert de colinde românești și străine "Feeria Crăciunului", ediția a V-a, susținut în acest an de 10 coruri din oraș și din localitățile învecinate. A participat și corul Parohiei Rădăuți, care a interpretat colindele: "Domnul din ceruri", "Dormi Rege veșnic", "De veacuri așteptat" și "Noel". Corul a fost dirijat de pr. paroh Iosif Răchiteanu.

Din partea Uniunii Germanilor Bucovineni din Rădăuți a participat corul "Liedertafel", care a interpretat colindele: "O welch ein Süsses Freudenwort", "Schlaf wohl", "Fröhliche Weihnacht überall", "Still, still, still" și "Kommet ihr Hirten". Corul a fost dirijat de domnul Eduard Mohr.

De asemenea, tinerii, membrii "Acțiunii Catolice" din Parohia Rădăuți, au prezentat în a doua zi de Crăciun o scenetă și un mic concert de colinde la care a participat și Moș Crăciun, care, la sfârșitul spectacolului, le-a răsplătit efortul oferindu-le cadouri.

"Am făcut sărbătoare în biserică și am făcut sărbătoare și în casele noastre", după cum frumos spunea parohul Iosif Răchiteanu, la finalul serbării din a doua zi de Crăciun.

Materiale audio, video și foto realizate în aceste zile se pot viziona pe situl parohiei: www.radauti.cnet.ro

Ioan Șmid


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat