Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Primirea și binecuvântarea ministranților

Duminică, 1 decembrie 2013, a avut loc în comunitatea din Traian - Neamț binecuvântarea noilor haine ale ministranților, precum și îmbrăcarea lor de către 20 de copii care și-au manifestat dorința de a face parte din grupul celor care sunt mai aproape de altar și slujesc la celebrările liturgice.

Deja de ceva timp s-a conturat acest grup de copii generoși care au voit să se angajeze să participe mai des la sfânta Liturghie, să citească lecturile și să aibă grijă ca Biserica noastră să arate cât mai bine și celebrările, cât mai bine organizate pentru ca toți cei care vin aici să se poată ruga și lăuda pe Dumnezeu. Este de remarcat entuziasmul și, aș zice chiar, mândria cu care vin seară de seară la Biserică și se străduiesc să nu lipsească nimic de la celebrări. De asemenea, trebuie menționată participarea lor permanentă atât la cateheza copiilor, sâmbăta, dar mai ales la cateheza specifică grupului de ministranți, duminica: e minunat să-i vezi cu câtă bucurie spun: "e cateheza numai pentru noi, ministranții!".

Am dorit ca acești copii să aibă parte de o prezentare solemnă în fața comunității, o celebrare în cadrul căreia comunitatea să-i cunoască, iar ei să-și poată manifesta dorința de a sluji la altar și de a parcurge totodată un itinerariu de formare umană și creștină specific ministranților. De aceea, la începutul ritului, s-a prezentat fiecare în parte, apoi și-au exprimat public promisiunea lor; a urmat binecuvântarea noilor veșminte și îmbrăcarea acestora. În puține cuvinte, un rit simplu, dar semnificativ menit să încurajeze dorința lor de a fi aproape de altar și, deci, de Biserică.

Țin să le mulțumesc lor în primul rând pentru acest entuziasm și pentru disponibilitate; de asemenea, le mulțumesc părinților lor pentru că îi încurajează și le permit să "absenteze" de acasă și să vină la Biserică. Totodată, mulțumesc comunității pentru prețuirea acestor ministranți și pentru susținerea materială pentru achiziționarea materialelor necesare realizării acestor haine, făcute, de altfel, benevol de trei croitorese din comunitatea noastră. Domnul să-i răsplătească pe toți pentru dragostea pe care o arată față de Biserică și față de cei care slujesc binelui comunității!

Pr. Edi Patrașcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 decembrie: Traian: Primirea și binecuvântarea ministranților


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat