Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Concert de colinde susținut de tineri români

"Și Cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi, și noi am văzut slava lui, slava unicului-născut din Tatăl, plin de har și de adevăr" (In 1,14). Vestea Nașterii Domnului a însuflețit și mai mult grupul de tineri din comunitatea românească din Roma, bazilica "San Vitale", care ne-au transmis bucuria Crăciunului prin intermediul unui concert de colinde tradiționale.

Sub îngrijirea și bagheta pr. Ciprian Bejan Piser, cu binecuvântarea pr. paroh Isidor Iacovici, duminică, 15 decembrie 2013, corul comunității din San Vitale a colindat pe toți cei care erau în biserica arhiplină.

Din programul serii nu au lipsit colindele Vine curând Domnul din cer, Sus boieri nu mai dormiți și Transeamus. După ce ne-am îndreptat către Betleem (Transeamus), am descoperit că Îngerii cântă în coruri, chiar În seara de Moș Ajun. În drumul nostru către ieslea Domnului am primit și câțiva colindători, seminariști greco-catolici, care printr-un colind tipic zonei ardelene, ne-au reamintit cât de frumoase și dragi sus tradițiile noastre românești.

Una din surprizele plăcute ale serii a fost poezia și cântecul dedicat celor dragi, în mod special mamelor noastre, de către pr. Isidor Iacovici. Cu vocea sa frumoasă ne-a amintit cât de importanți sunt părinții pentru noi: Am învățat colindele de la părinți. Ele ne duc cu gândul la cei dragi ai noștri. Gândul nostru se îndreaptă spre cei de acasă fie că sunt în viață, fie că au plecat dintre noi la Domnul.

Seara s-a terminat cu o altă surpriză: urătura pregătită de tineri, care nu au uitat să îl amintească pe pr. Isidor și pe pr. Ciprian, dar și pe ceilalți preoți colaboratori din Roma. Mulțumim Domnului pentru acest dar minunat al Întrupării care ne-a reunit și în acest an la Concertul de Crăciun din Roma și ne-a făcut să retrăim, chiar dacă numai pentru o oră tradițiile noastre românești.

Pr. Claudiu Eva, SVD

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 decembrie: Roma: Concert de colinde susținut de tineri români


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat