Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Drumul spre lumină: itinerar de rugăciune pentru tineri în Advent

Se apropie Solemnitatea Nașterii Mântuitorului! Sufletele noastre se încarcă, și anul acesta, de toate trăirile care ne îndreaptă spre celebrarea acestui mare mister. Este o perioadă deosebită a anului pentru că sărbătoarea spre care ne îndreptăm este de o consistență infinită. Celebrăm cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omenirii: Fiul Său, Isus Cristos.

Adventul înseamnă venire, înseamnă așteptare, iar așteptarea trebuie să fie caracterizată de pregătire. Suntem nerăbdători atunci când știm că urmează să primim o știre, un cadou sau să ne întâlnim cu o persoană dragă. Cu atât mai mult Adventul ar trebui să ne ajute să ne pregătim intens pentru sărbătoarea Crăciunului. Ar fi păcat ca Isus Cristos, care vine în lume, să nu ne găsească acasă..., casa sufletului liniștit, curat, plin de pace...

De aceea, Acțiunea Catolică a pregătit un itinerar on-line pentru Advent, adresat în special tinerilor, care să vă însoțească în acest timp sfânt zi de zi, pas cu pas, spre grota din Betleem, iar mai apoi să vă ajute să trăiți din plin bucuria Crăciunului. Itinerarul poate fi accesat la adresa:

http://itinerar-advent.blogspot.ro

Sfântul evanghelist Luca ne spune că atunci când s-a născut Isus, un înger al Domnului le-a apărut păstorilor care erau pe câmp și gloria Domnului i-a învăluit în lumină. Parcurgem acest drum al Adventului meditând evanghelia fiecărei zile tocmai pentru a ajunge la această lumină a gloriei lui Dumnezeu. Acesta este motivul pentru care am intitulat acest itinerar: Drumul spre lumină. Este prea mult zbucium și prea mult întuneric în această lume, poate mult întuneric în sufletul nostru... Nu ne putem plânge de întuneric dacă nu suntem dispuși să aprindem o mică lumină, luminița dorinței noastre de bine, a bunătății noastre și, mai ales, a credinței noastre.

Vă propunem să însoțiți novena de Crăciun și, apoi, timpul Crăciunului parcurgând acest itinerar, cu speranța că vă va ajuta să redescoperiți forța credinței și să vă bucurați de întâlnirea cu Isus din iesle, care vine în lume pentru a risipi întunericul din viața noastră.

Acțiunea Catolică


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat