Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Coasta de Fildeș - tărâm al misiunilor. Impresii ale seminariștilor misionari

La sfârșitul lunii octombrie 2013 și începutul lunii noiembrie, șase seminariști erau trimiși cu sprijinul Centrului Misionar Diecezan Iași în zonele de misiune ale diecezei noastre, pentru a fi atât o mărturie de credință, cât și un ajutor pentru preoții misionari. Damian Budău și Cosmin Cimpoeșu, seminariștii ajunși în Coasta de Fildeș, ne-au trimis câteva gânduri însoțite de imagini, pe care le redăm în continuare:

Se spune că Africa este "plămânul spiritual al planetei". Noi, seminariștii veniți în Coasta de Fildeș în anul pastoral-social, putem confirma acest lucru, având ca principal argument modul aparte al africanilor de a se ruga, de a trăi, chiar și al celor care nu sunt creștini.

Deși nu avem foarte mult de când suntem în Parohia "Notre Dame de l'Assomption" din Djébonoua, putem spune că am intrat în ritmul activității pastorale de aici. Chiar de a doua zi de când am ajuns l-am însoțit pe părintele Gabriel Cimpoeșu, parohul comunității, la două înmormântări. În a treia zi de la sosirea noastră, adică duminică, 10 noiembrie, am fost prezentați comunității.

Oamenii sunt foarte încântați de prezența noastră aici. Deși suntem seminariști, ei ne tratează ca pe niște preoți. Ori de câte ori mai mergem la o plimbare, auzim ba din stânga, ba din dreapta, "bonjour, mon p?re" (bună ziua, părinte!). Când ne-au văzut prima oară, câțiva copii ne-au strigat cu numele colegilor care au fost anul trecut aici, ceea ce a stârnit amuzamentul nostru.

Activitatea noastră, pentru început, presupune o cateheză pe săptămână pentru pregătirea la botez, participarea la sfânta Liturghie zilnic, precum și a fi în mijlocul oamenilor de toate vârstele, pentru a-i cunoaște, pentru a ne cunoaște.

Îi salutăm pe toți cei de acasă și ne încredințăm rugăciunilor lor.

Centrul Misionar Diecezan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Coasta de Fildeș - tărâm al misiunilor. Impresii ale seminariștilor misionari


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat