Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Șcheia: Sfințirea pietrei de temelie a căminului "Samariteanul milostiv"

Piatra de temelie a capelei "Sfânta Fecioară Maria de Guadalupe", din componența viitoarei Case "Bunul Samaritean" de la fostul "conac al părintelui Andrici" din Șcheia, a fost binecuvântată, duminică, 17 noiembrie 2013, la ora 15.00, de PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

În mod constant ni se cere să ne dedicăm viețile celor săraci, bătrâni și bolnavi, fie din partea Domnului nostru Isus Cristos, fie din partea societății. Mulți dintre noi nu reușim, iar cei care fac acest lucru întâmpină hopuri ce necesită ajutor pentru a fi trecute.

Un astfel de ajutor a fost sfințirea pietrei de temelie a căminului "Samariteanul milostiv" și a capelei "Sfânta Fecioară Maria de Guadalupe" din Șcheia. Acest eveniment s-a petrecut duminică, 17 noiembrie 2013, la ora 15.00. A dat curaj surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus Cristos, având-o ca superioară pe sora Elisabeta Barolo, să continue munca de ajutorare. Un număr mare de preoți și credincioși, avându-l în mijloc pe păstorul diecezei, episcopul Petru Gherghel, a participat la jertfa euharistică din capela "Sfântul Anton de Padova" a aceluiași complex.

Căminul "Samariteanul milostiv", alcătuit din subsol, parter si un etaj, va oferi cazare pentru 40 de bătrâni și bolnavi. Alături, capela "Sfânta Fecioară Maria de Guadalupe" va avea un număr de aproximativ 80 de locuri.

A fost dorința preotului răposat Iosif Andrici ca pe acest teren să fie ridicată o clădire de ajutorare a celor bătrâni și bolnavi. Amintirea sa a rămas vie mai ales prin rugăciunile adresate bunului Dumnezeu la sfârșitul Liturghiei de toți participanții.

Părintele profesor Alois Bulai spunea la predica din timpul sfintei Liturghii: "Sora Elisabeta a început această operă de ajutorare, iar noi împreună trebuie să continuăm". Toți suntem invitați să dăm o mână de ajutor acolo unde suntem și cui are nevoie.

Pr. Gabriel Sascău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 noiembrie: Șcheia: Sfințirea pietrei de temelie a căminului "Samariteanul milostiv"


 


lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat