Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Praznicul copiilor în Parohia "Sfânta Tereza"

Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a organizat, duminică, 17 noiembrie 2013, "Praznicul copiilor", conform tradiției din această comunitate.

După sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii s-au întâlnit toți copii care au participat la celebrarea sfintei Liturghii pentru a lua parte la praznicul copiilor.

Rugăciunea pentru răposați făcută de părintele paroh Petru Sescu la începutul mesei i-a ajutat pe copii să conștientizeze că rugăciunea și masa sunt pentru cei care au plecat dintre noi.

Praznicul copiilor este un rezultat al participării credincioșilor parohiei noastre împreună cu părintele paroh Petru Sescu, care ne-a fost aproape în permanență, și a părintelui Marius Ilieș, prietenul copiilor. Asociația SVP "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" mulțumește tuturor credincioșilor care ne-au fost aproape în realizarea acestui eveniment.

Copii mărturisesc:

- "La catehism am învățat teoretic despre «Împărtășirea sfinților», acum am încercat să punem în practică acest adevăr de credință". (Erica Chirilă)

- "Este un moment pe care îl aștept cu nerăbdare în fiecare an pentru a fi împreună la o masă comună cu toți copii parohiei, nu numai la joacă, cateheză sau carnaval". (Ana Maria Cojocaru)

- "Eu mă apropii mai greu de ceilalți, dar acum am înțeles ce bine e să fii împreună la aceeași masă, să te rogi și pentru persoanele care au plecat dintre noi". (Sergiu Dâscă)

- "Fratele meu care este mai mic nu a îndrăznit să intre pentru că nu înțelege ce se petrece aici. Data viitoare mă voi strădui să-l aduc pentru a face cunoștință cu alți copii și pentru a vedea cât de bine este să fim împreună". (Francesca Bacușcă)

- "Bunicii mei de la țară nu mai sunt printre noi, dar acum simt că sunt prezenți, ne îndeamnă să ne rugăm, să dăm de pomană, dar mai ales să prețuim ceea ce se face pentru cei de dincolo". (Andrei Mârț)

Împreună cu preoții din parohie mulțumim încă odată tuturor acelora care s-au arătat generoși participând financiar la organizarea acestei mese, dar și tuturor acelora care s-au implicat prin munca lor sau prin donațiile lor. Tuturor Dumnezeu să le răsplătească bunăvoința și răposații familiilor lor să aibă parte de iertare și, prin mila lui Dumnezeu, să se odihnească în pace!

Francisc Hușanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 noiembrie: Iași: Praznicul copiilor în Parohia "Sfânta Tereza"


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat