Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Întâlnirea Acțiunii Catolice pe zona Roman

Sâmbătă, 16 noiembrie 2013, Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Tămășeni a fost gazda lansării anului asociativ 2013-2014 al Acțiunii Catolice pe zona Roman. La această întâlnire s-au adunat circa 400 de membri: copii, tineri și adulți, dar și simpatizanții Acțiunii Catolice, din 14 parohii unde există Acțiune Catolică, precum și o parohie simpatizantă. Tema prezentată pentru acest an asociativ este: "Strălucește în Acțiunea Catolică", având ca moto "Priviți la el și veți fi luminați " (Ps 34,6).

Parohia noastră, fiind gazdă, s-a ocupat de organizare ca totul să decurgă frumos și să se încadreze în programul stabilit al întâlnirii. Începând cu ora 8.30, am întâmpinat oaspeții cu pâine și sare și cu salutul de ,,Bine ați venit", la centrul de primire unde urmau să se înscrie toți participanții.

Deschiderea întâlnirii a avut loc la 9.30 cu rugăciunea. A urmat salutul președintei AC din Dieceza de Iași, Adriana Ianoș, al responsabilei zonale Cristina Mare, al părintelui paroh Petru Beșleagă, care și-a exprimat bucuria de a găzdui încă un eveniment important în parohia noastră, urându-ne o activitate rodnică și binecuvântată de Domnul. Nu a lipsit discursul domnului primar al comunei Tămășeni, domnul Ieronim Andrici, care, pe lângă salutul de bun venit, a evidențiat legătura frumoasă și cooperanta dintre Biserică, primărie și școală.

Nu în ultimul rând a urmat cuvântul părintelui Felix Roca, asistentul spiritual al AC din Dieceza de Iași, care ne-a introdus în tema anului asociativ: "Strălucește în Acțiunea Catolică", explicându-ne semnificația acestei teme și modul nostru de a străluci acționând prin implicare, rugăciune, dăruire, slujire, fiecare având ca temă de a găsi modul personal de a străluci în Acțiunea Catolică, fiecare în propria parohie. A urmat împărțirea pe sectoare ca fiecare categorii, copii, tineri și adulți, să deslușească mai bine tema și motoul anului. Fiecare a avut de lucru, iar într-un final toți s-au reunit în biserică și au completat, pe un panou, simbolul întâlnirii (curcubeul), cu steluțe pe care fiecare a scris modul lui de a străluci în acțiunea catolică. Nu a lipsit din program nici momentul artistic, unde, într-un timp de 45 de minute, copii, tinerii, și adulții ne-au înveselit cu momente de dans, cântec și actorie.

Punctul central al acestui eveniment a fost sfânta Liturghie, care a fost animată de toți membrii și simpatizanții AC, fiind concelebrată de toți asistenții spirituali ale parohiilor participante, împreună cu pr. Felix Roca, dar și pr. Moraru Alois (asistent spiritual la sectorul adulți pe zona Roman) care a subliniat la predică și în momentul de formare pe grupuri, importanța rugăciunii și semnificația acesteia în viața de zi cu zi.

Această zi minunată s-a încheiat repede, dar bucuria ne-a rămas în suflet și o vom face să strălucească în fiecare zi, prin modul nostru de a fi.

Simona Enășoaie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 noiembrie: Tămășeni: Întâlnirea Acțiunii Catolice pe zona Roman


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat