Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: "Un milion de stele"

La campania "Un milion de stele", organizată anual de Centrul Diecezan Caritas Iași, au participat și cetățenii satului Iugani, comuna Mircești, județul Iași. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 16 noiembrie 2013, ora 18.00, în piața din fața bisericii "Sfântă Fecioară Maria, Regină" din Iugani, organizatori fiind personalul Centrului de Îngrijiri la Domiciliu Caritas (asistent medical Daniela Frențoaia, asistent social Gabriela Gabor), personalul cabinetului de Medicină de Familie (medic Melinda Carcu, asistent Simona Mihăluț) și pr. paroh Marcel Blaj.

Subliniem și salutăm ajutorul acordat pentru o bună desfășurare de către voluntari. Elevii clasei a VII-a ne-au ajutat atât la realizarea simbolului Caritas din peste 300 de candele aprinse, cât și la colectarea donațiilor și la împărțirea candelelor către participanți, iar Ema Hugianu (elevă la Liceul Catolic Bacău) și Carină Gherca (studentă la Facultatea de Medicină Iași) ne-au încântat sufletele cu muzica.

Salutul de bun-venit și cuvântul de introducere în spiritul sărbătorii a fost rostite de dr. Melinda Carcu:

"Evenimentul organizat astăzi este o inițiativă Caritas desfășurată atât în țară, cât și în străinătate. El are ca scop principal promovarea voluntariatului, a solidarității și a întrajutorării, fiecare participant fiind chemat să aprindă o lumânare în semn de solidaritate cu persoanele nevoiașe.

Sub deviza «Aprinde o stea pentru comunitatea ta!», noi, personalul Dispensarului Iugani, cu sprijinul părintelui paroh Marcel Blaj și ajutați de voluntari inimoși, vă oferim în acesta seara prilejul de a reafirma valorile creștine. Participăm la această reuniune că o garanție a faptului că nu suntem singuri, că ne pasă și că putem să fim cu toții buni.

Candelele aprinse sunt lumina speranței. După binecuvântarea părintelui, fiecare va lua o părticică din simbolul carității și o va duce acasă drept mărturie că a oferit un ajutor și o bucurie celor bolnavi, țintuiți la pat, uneori rupți de lume, dar niciodată uitați".

Au urmat o scurtă alocuțiune din partea celor ce veghează asupra comunității, reprezentați prin primar Petre Antăluț, și ceremonialul de sfințire a candelelor de către părintele paroh Marcel Blaj.

În încheiere, în acordurile muzicii, participanții au făcut donații și au primit câte o candelă de la voluntari.

Donațiile obținute în cadrul acestui eveniment vor fi destinate pentru oferirea unui dar consistent celor nevoiași, bolnavi și marginalizați în prag de sărbători!

În calitate de organizatori, putem spune că ne onorează prezența în număr atât de mare la eveniment (peste 400 de cetățeni), ne bucură că am avut parte de atât de multă susținere din partea părintelui paroh și atât de mult sprijin din partea voluntarilor Caritas și că avem parte de toată împlinirea sufletească a lucrului bine făcut și primit și toată motivarea pentru a organiza evenimente similare în viitor!

Daniela Frențoaia și dr. Melinda Carcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 noiembrie: Iugani: "Un milion de stele"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat