Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mică: Ziua recoltei

Cu mic cu mare, duminică, 10 noiembrie 2013, la sfânta Liturghie de la ora 10,00, comunitatea din Parohia Valea Mică, alături de părintele paroh Iosif Agiurgioaei, a sărbătorit Ziua Recoltei și a mulțumit bunului Dumnezeu pentru darurile acestui an și pentru toate binecuvântările primite.

Comunitatea din Valea Mică, de trei ani consecutiv, sărbătorește Ziua Recoltei și a Recunoștinței. În această zi, fiecare locuitor, de la cel mai mic până la cel mai mare, aduce mulțumire Domnului pentru toate darurile anului respectiv, pentru roadele câmpului, pentru sănătate și pentru toate bucuriile de care a avut parte.

Duminică, 10 noiembrie 2013, a debutat cu o frumoasă celebrare liturgică, unde în cadrul sfintei Liturghii, părintele paroh a reamintit sătenilor că Dumnezeu a fost din nou bun, milostiv și foarte darnic și în anul 2013. De aceea, se cuvine ca toți să-i aducă un gest de mulțumire, să ridice spre cer o rugăciune și să mulțumească Domnului în primul rând pentru sănătate. Și bine a spus părintele, a fost un an bogat, o toamnă frumoasă, liniștită, o toamnă care a permis tuturor să-și adune recolta de pe câmp. A fost o toamnă ca o vară de călduroasă, putem spune, și pentru acest lucru trebuie și putem mulțumi doar lui Dumnezeu care a fost îngăduitor și darnic cu noi.

Prin darurile prezentate la altar, prin micul program susținut la sfârșitul sfintei Liturghii, copiii au adus mulțumire Creatorului în numele comunității. După sfânta Liturghie, pentru ca atmosfera să fie mai "dulce", tot copiii, împreună cu câțiva tineri, au îndulcit momentul, servind locuitorii satului cu câteva dulciuri.

La final, părintele paroh a adus cuvinte de mulțumire tuturor celor care s-au implicat pentru ca această zis să fie frumoasă și reușită. În speranța că și anul 2014 va fi la fel de bun și de roditor, pășim spre următorul anotimp, așteptând ca iarna să lase loc primăverii, iar vara să fie frumoasă pentru ca toamna să fie roditoare.

Prof. Angelica Șarig

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 noiembrie: Valea Mică: Ziua recoltei


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat