Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Copii pentru copii. "Săptămâna legumelor și fructelor donate"

S-a încheiat la 4 noiembrie 2013 programul "Săptămâna legumelor și fructelor donate", eveniment început la 30 octombrie, la inițiativa Inspectoratului Școlar Iași, în cadrul programului SNAC (strategia națională de activitate comunitară). Printre partenerii Inspectoratului la acestui eveniment a fost și Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, prin Asociația caritativă "Sfântul Vincențiu de Paul".

Doamna învățătoare Marilena Bișog, coordonatoare SNAC la Școala "Otilia Cazimir", a avut inițiativa de a colabora în cadrul acestui program cu Parohia Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, prin Asociația caritativă "Sfântul Vincențiu de Paul". S-a plecat în această colaborare pentru a ajuta, cu fructe, legume, alimente, rechizite și haine, trei familii și generozitatea lor a fost foarte mare.

Reacția copiilor și cadrelor didactice din școală a fost deosebită. Copiii în nevinovăția lor au realizat că trebuie să ofere din ceea ce au. Jucăriile lor, cărțile de povești, hăinuțele au fost oferite cu multă dragoste. S-au adunat peste 150 kg de mere, pere și gutui, 50 de kg de legume, rechizite și multe hăinuțe. Apreciez din tot sufletul dărnicia lor și sunt ferm convinsă că acesta este doar începutul. Atunci când vor fi oameni maturi, cu responsabilități, vor întoarce ochii și spre cei nevoiași.

Foarte receptivi și disponibili au fost și voluntarii din Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul", precum și simpatizanții care s-au mobilizat și au reușit să redistribuie pachetele la 17 familii, care au nevoie de ajutor, precum și la Centrul Caritas "Don Bosco", loc unde sunt asistați copii defavorizați. Timpul lor liber dedicat săracilor a făcut ca aceste produse să ajungă într-un timp scurt la familiile nevoiașe și în condiții foarte bune.

În luna când noi ne aducem aminte de cei răposați și oferim celor săraci alimente în amintirea celor dragi, voi ne-ați oferit un exemplu extraordinar. Sufletul vostru minunat a făcut să aducem o bucurie extraordinară copiilor din familii nevoiașe. Copiii care nu au ceea ce aveți voi, dar au același suflet minunat, s-au bucurat foarte mult de ceea ce voi le-ați oferit. Rechizitele, banii de abonament, hăinuțele și nu în ultimul rând legumele și fructele au adus în sufletul acestor copii și persoanelor care se ocupă de ei un pic de liniște pentru ziua de mâine. Zilele de școală vor fi mai liniștite, părinții acestor copii vor oferi mai mult timp copiilor lor.

Acest gest de dăruire, de caritate sper să deschidă sufletul și altor persoane spre renunțare pentru dăruire.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 octombrie - 4 noiembrie: Iași: Copii pentru copii. "Săptămâna legumelor și fructelor donate"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat