Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Prezentarea la Cluj a Bibliei traduse la Iași

Biblia în limba română tradusă la Iași va fi prezentată la Cluj-Napoca de către pr. Alois Bulai și pr. Eduard Pătrașcu, din Dieceza Romano-Catolică de Iași, cei care au realizat această traducere după textele originale - ebraică și greacă. Evenimentul, organizat în cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică de Iași, Departamentul de Cercetare Biblică și cu Editura "Sapientia" a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, va avea loc la 23 octombrie 2013, la ora 18, la Centrul "Iubire și Adevăr" de pe str. Moților nr. 32, Cluj-Napoca.

Prima ediție a acestei traduceri a Bibliei, realizată de Editura "Sapientia", a fost lansată oficial la Iași, în 28 iunie 2013, în prezența PS Petru Gherghel, episcop de Iași, inițiatorul acestui proiect, a PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și a IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București și președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România. Este cea dintâi traducere integrală a Bibliei ce s-a realizat în cadrul Bisericii Romano-Catolice din România. Biblia în traducere catolică după textele originale poate fi citită și on-line pe situl www.bibliacatolica.ro, unde, pe lângă textele biblice, cititorii pot descoperi articole și informații despre Sfânta Scriptură.

Credincioșii clujeni sunt așteptați miercuri la Centrul "Iubire și Adevăr", pentru a face cunoștință cu noua traducere a Scripturii și cu preoții care au avut curajul de a descifra înțelesul adânc al textelor sacre la lumina Spiritului Sfânt și a-l oferi lumii contemporane, oferind astfel Cuvântul viu al lui Dumnezeu într-un limbaj actual, ușor de înțeles de cei care doresc să-l primească în inimi, să i se adreseze și să-l asculte.

Preluare www.bru.ro


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat