Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: De Ziua Misiunilor, misionari de la distanță

În mesajul pentru Ziua Mondială a Misiunilor de anul acesta, papa Francisc amintește că credința este un dar. Ca atare trebuie acceptat și trăit cu bucurie, cu entuziasm și dăruire sinceră. Dacă este un dar, logica darului este aceea de a fi împărțit. Ca atare, credința trebuie împărțită.

În această logică, duminică, 20 octombrie 2013, în Parohia Piatra Neamț "Sfânta Tereza" a fost un moment deosebit, susținut de familia Giurgilă Ștefan și Monica, alături de cei trei copii ai lor, invitați special cu această ocazie, pentru a vorbi de experiența lor din Kenya.

Familia Giurgilă a expus credincioșilor prezenți itinerariul pe care l-a urmat în momentul în care au decis să plece în Kenya, chiar dacă doar pentru o lună, itinerar care i-a marcat ca familie pentru tot restul vieții.

Rând pe rând au povestit motivul care i-a determinat să facă o astfel de experiență, ceea ce i-a impresionat în mod deosebit, cum se vede România din Kenya, cum este percepută credința de către enoriașii misionarilor noștri, dar și ceea ce înseamnă în mod concret o Liturghie celebrată într-un trib.

"Trebuie să învățăm să ne gândim și la alții - a conchis Ștefan, tatăl și totodată soțul - nu numai la noi. Acesta este secretul reușitei. Atunci când dăruiești unui om care are într-adevăr nevoie de ajutor, satisfacția personală este mai mare decât atunci când primești. Când înțelegi acest aspect, totul se clarifică, distanțele se reduc, porțile inimii se deschid și percepția se schimbă, totul devine posibil. Putem fi misionari în casele noastre pentru noi și pentru alții. Nu există obstacole, există doar teama de a ieși din noi și lipsa curajului de a privi prin ochii lui Isus, adică prin prisma iubirii".

La final, Francesca, una dintre cele două fiice ale familiei a vorbit despre proiectul "Să dăruim iubire", început de câțiva ani și care constă în editarea de CD-uri cu muzică, prin care se strâng mici fonduri în vederea operelor misionare.

Impresionați de profunzimea momentului, credincioșii i-au răsplătit pe "misionarii de la distanță" prin aplauzele lor sincere.

Pr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Piatra Neamț: De Ziua Misiunilor, misionari de la distanță


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat