Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica

Comunitatea credincioșilor din Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț a primit vizita icoanei miraculoase a Preasfintei Fecioare Maria, în perioada 10-13 octombrie 2013, chiar în luna dedicată sfântului Rozariu. A fost prezent și PS Aurel Percă, episcopul auxiliar al Diecezei de Iași.

Icoana făcătoare de minuni a fost adusă de preoții și călugării franciscani și a fost întâmpinată de preoții comunității, Mihai Enășel (paroh și decan) și Iosif Bălteanu (vicar), alături de familiile comunității, părinți și copii, cu entuziasmul caracteristic timpului de așteptare pentru un asemenea eveniment.

Prin momentele de învățătură din timpul sfintelor Liturghii, părintele predicator Daniel Cimpu ne-a expus, prin cuvântul său, principiile de bază ale trăirii unei vieți creștine, în familie, societate și comunitate, spre a practica, din conștiință și cu dragă inimă, virtuțile sfintei Fecioare, mama tuturor copiilor lui Dumnezeu.

Participarea credincioșilor prin sfintele Liturghii, prin rugăciunea sfântului Rozariu, prin participarea la sacramente, prin cântece și prin adorație "s-a redefinit", așa cum afirma pr. Daniel Cimpu prin predicile sale.

Credincioșii, catolici și ortodocși, au făcut o procesiune pe unele străzi ale orașului cu făcliile aprinse în mână și au prezentat cu încredere mijlocirii Maicii Domnului toate problemele, grijile, bucuriile și reușitele lor.

PS Aurel Percă a vizitat comunitatea parohială din Piatra Neamț în sărbătoare, celebrând sfânta Liturghie solemnă de duminică, 13 octombrie 2013, și a binecuvântat credincioșii prezenți prin mijlocirea Maicii Domnului.

O credincioasă din parohie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-13: Piatra Neamț: Vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat