Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Activități la Fundația "Sfântul Ioan Bosco" în perioada iunie-septembrie 2013

Salezienii lui Don Bosco (Fundația "Sfântul Ioan Bosco") din Bacău a realizat o prezentare a activităților din perioada iunie-septembrie 2013.

1 iunie 2013 - Ziua Copilului - Adjudeni

Împreună cu aproximativ 2000 de copii din parohiile din zona Moldovei am sărbătorit cea mai frumoasă zi dedicată celor mici. Animatorii și MoldoClovnii "Don Bosco" au asigurat deschiderea sărbătorii aducând zâmbet, și dând tonul unei zile pline de dans, joc și voie bună, toate acestea cu binecuvântarea lui Isus.

2 iunie - A doua întâlnire de pregătire a Verii Împreună

Au participat 100 de voluntari și educatorii din cadrul Centrului de Zi "Dominic Savio", pentru a pregăti activitățile din perioada Verii Împreună.

8 iunie - Curs pentru animatori - destinat tinerilor din parohiile învecinate pentru pregătirea Verilor Împreună

Au participat aproximativ 200 de tineri cu inițiativă și animatorii cu experiență din cadrul Oratoriului. O zi de formare pentru a deveni animatori conform exemplului lui don Bosco - disponibili, veseli, responsabili în organizarea și realizarea activităților, a jocurilor, a laboratoarelor practice - pictura pe ghips, origami, brățări etc. - un exercițiu de simulare a Verii Împreună.

10 iunie - Serbare de închidere a anului școlar și încetarea activității Centrului de zi "Dominic Savio" pentru anul 2012-2013

24 iunie - 19 iulie: Vara împreună

"Strălucim ca astrele în lume!"- motoul celei de-a XIII-a ediții a programului Vara Împreună ce i-a avut ca modele pe Dominic Savio, Michelle Magone și Francesco Besuco - trei copii speciali din oratoriul lui Don Bosco.

Au participat 570 copii, asistați și supravegheați de 130 de animatori voluntari și 10 educatori.

Programul școlii de vară a cuprins momente de formare, animație, activități manuale, sportive și artistice, jocuri, turnee, concursuri.

Câteva din momentele speciale ale acestei veri au fost: căutarea comorii în Parcul Gherăești, excursia la Cetatea Neamț, în Rezervația "Vânători" și la mănăstirea Văratec.

Grupul ALA Special - au fost la "înălțime" prin exercițiul de alpinism realizat la Colegiul Național "Ghe. Vrânceanu" și întrecerea de canoe pe coada lacului.

Serata finală a avut ca participanți un număr de 400 de părinți și invitați care s-au bucurat de momentele speciale pregătite cu mare drag de copii.

29 iulie - Multi Youth Exchange

30 adolescenți din Germania aflați în vizită în România au petrecut o zi la oratoriu împreună cu animatorii. Jocurile, dansurile și concursurile au ajutat la cunoaștere reciprocă și un schimb de experiență inedit.

1-7 august - Vara Împreună Traian - a 5-a ediție

Șase din reprezentanții animatorilor din oratoriu au împărtășit din experiența lor cu tinerii și copiii din Traian Zăpodia. Au participat 100 copii și 15 tineri animatori, ocazie de bucurie deplină în spiritul lui don Bosco.

7-18 august - Întâlnire MTS Italia

Opt tineri din oratoriul nostru și 16 tineri din oratoriile Chișinău și Constanța au avut ocazia de a petrece o săptămână mergând pe urmele lui don Bosco: Bechi - localitatea natală, Chieri - locul unde don Bosco a studiat, Torino (Valdocco) - primul oratoriu. A fost o experiență unică împărtășită alături de alți 1200 de tineri din Italia.

Tema întâlnirii a fost "Martori ai bucuriei" - momentele de rugaciune fiind îmbinate cu cele de reflexie, distracție și împărtășire.

26-30 august - Campusul estival pentru animatori și copii Pralea 2013

O săptămână în spirit familial, în care momentele de pregărire a mesei, momentele de formare s-au îmbinat cu momentele de relaxare: excursiile, jocurile, seratele și carnavalul au facut ca 70 de copii și animatori să trăiască clipe de neuitat.

10-12 septembrie - Zilele Oratoriului

100 de copii au retrăit experiența Verii Împreună prin jocurile organizate in aceste zile. Marele premiu câștigat a fost un iepure drăgălaș care cântărea... 2.564 g

13.09 - Ziua Verilor Împreună

Au participat 300 de copii din toate localitățile unde s-a desfășurat acest minunat program: oratoriu, Lilieci, Lespezi, Mărgineni, Traian Zăpodia, Galbeni, Nicolae Bălcescu, Faraoani, Valea Mare și Butea.

Aflată la cea de-a cincea ediție nici anul acesta Ziua Verilor Împreună nu s-a lăsat mai prejos: bansuri, jocuri, sfânta Liturghie, tombolă au făcut parte din program. Totul s-a finalizat cu festivalul Verilor Împreună.

16 septembrie - Reînceperea activității Centrului de zi "Dominic Savio"

Sunt așteptați un număr de 80 de copii care să participe la programul de tip After School. Activitățile și orele de studiu vor fi susținute în sălile noi ale clădirii recent construite în cadrul unui proiect european, săli dotate și amenajate pentru a crea o atmosferă cât mai primitoare. Cu această ocazie le urăm mult succes în noul an școlar!

20 - 22 septembrie - Campus vocațional Luncani 2013

Scopul acestuia a fost de a cunoaște mai de aproape carisma saleziană și de a descoperi drumul pe care Dumnezeu îl pregătește fiecăruia dintre noi, drum pe care cinci tineri din Bacău, Constanța și Chișinău ar dori să îl urmeze.

30 septembrie 2013

Finalizarea lucrărilor de îmbunătățire structurală a clădirii prin amenajarea sălii de teatru, a sălii de mese; dotarea sălilor de curs cu mobilier școlar și achiziționarea liftului ce urmează a fi montat până la finalul lunii octombrie. Toate acestea au fost posibile prin finanțarea nerambursabilă din partea Procurii Misionare "Don Bosco" Bonn, cărora le mulțumim pentru sprijinul acordat.

Detalii și imagini de activități sunt disponibile pe blogul http://donbosconord.blogspot.com.

Fundația "Sfântul Ioan Bosco" este situată la adresa: Str. Tazlăului, 9, 600372-Bacău; tel. 0234582330; fax 0234 524217, e-mail: sdbbacau@gmail.com, donbosco_bc@yahoo.com;http://www.donbosco.ro, http://donbosconord.blogspot.com.

În România, salezienii activează în localitățile: Constanța și Bacău, dar au și un sediu la Chișinău. Casele saleziene din România (Constanța și Bacău) și cea din Republica Moldova (Chișinău) depind de Inspectoria Saleziana Nord Est "San Marco" din Italia, fondată în 1895.

Fundația "Sfântul Ioan Bosco"


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat