Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pordenone (IT): Un nou păstor în comunitatea catolică română

Două evenimente importante au semnat viața comunității catolice române din Dieceza de Concordia-Pordenoneastre în ultimele două duminici, 29 septembrie și 6 octombrie.

Duminică, 29 septembrie 2013, pr. Ciprian Ghiurcă, cel care a fondat și a păstorit această comunitate timp de cinci ani, a celebrat o sfântă Liturghie de mulțumire și de salut, deoarece episcopul Giuseppe Pellegrini i-a încredințat o nouă misiune pastorală în parohia din Bagnarola dedicată Tuturor Sfinților. Credincioșii, plini de recunoștință, i-au mulțumit lui Dumnezeu și părintelui pentru tot ce au realizat în acești ani.

Duminică, 6 octombrie 2013, comunitatea l-a primit cu bucurie pe noul său păstor, în persoana pr. Eugen Anton. La ora 11. 00, părintele a fost întâmpinat cu pâine și sare, la ușa bisericii, de câțiva reprezentanți ai comunității. Imediat după aceea, părintele a fost condus în procesiune la altar, de Mons. Anton Lucaci și de părintele Isidor Iacovici, veniți special de la Roma, și de părintele Ciprian Ghiurcă.

Întreaga celebrare s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare. Ritualul primirii, cântecele și prezența în număr mare a credincioșilor de la Pordenone și de la Prato ne-au făcut să trăim din plin și cu emoție acest eveniment. În cuvântul de învățătură, pr. Eugen, explicând evanghelia zilei, ne-a vorbit despre importanța credinței în viața noastră și ne-a invitat să-i cerem Domnului să ne mărească credința, în acest timp în care preocupările pentru cele materiale riscă să ne îndepărteze de Dumnezeu și de frații noștri.

Comunitatea română a dovedit și de această dată că este unită și mereu alături de păstorul său sufletesc, pregătind cu atenție celebrarea euharistică, dar și agapa frățească care a urmat după aceea.

Dorim să mulțumim pe această cale păstorului Diecezei de Iași, episcopul Petru Gherghel, pentru grija părintească manifestată prin trimiterea unui alt preot român pentru comunitatea noastră. Mulțumim pr. Ciprian pentru tot zelul și efortul depus și-i urăm pr. Eugen bun venit în mijlocul nostru.

Comunitatea catolică română din Pordenone

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 octombrie: Pordenone (IT): Un nou păstor în comunitatea catolică română


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat