Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Fericirea de a fi bătrân

Sâmbătă, 5 octombrie 2013, Parohia Rădăuți, în spirit de sărbătoare, și-a îndreptat privirea către cei mai iubiți, dar, în același timp, și de multe ori uitați, din comunitatea noastră: scumpii noștri părinți și bunici.

1 octombrie este o zi specială pentru întreg mapamondul: Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, zi în care cu toții avem obligația de a ne aminti de persoanele cele mai drage nouă - bunicii noști. Ei sunt mereu alături chiar dacă noi uităm să fim alături de ei; ei ne alintă cu cele mai frumoase și înțelepte vorbe chiar dacă noi de multe ori nu le dăm ascultare; ei își împreunează mâinile și înalță rugăciuni pentru noi. De aceea ne sunt atât de dragi și trebuie să-i prețuim.

Cu acest prilej, în comunitatea noastră parohială s-a celebrat o sfântă Liturghie specială ca mulțumire lui Dumnezeu pentru toate persoanele vârstnice din comunitate. Această sfântă Liturghie a fost celebrată de pr. Iosif Doboș, preot pensionar, împreună cu pr. paroh Iosif Răchiteanu, moment de har la care au participat atât persoanele în vârstă, cât și copiii, adolescenții și tinerii parohiei noastre.

În cadrul predicii, pr. paroh, privindu-i atât pe cei tineri, cei ce sunt speranța comunității, cât și pe cei vârstnici, cei ce sunt înțelepciunea comunității, a subliniat atât de frumos că scopul vieții noastre este acela de a ne ruga, ca prin rugăciune să putem dobândim o viață interioară bogată în haruri cât și mulți ani trăiți în iubire față de Dumnezeu și față de aproapele.

La sfârșitul sfintei Liturghii, întreaga suflare a tinerimii prezente în biserică și-a îndreptat privirile spre cei înnobilați de ani și de înțelepciune, care, în vârtejul unei societăți atât de agitate, sunt uitați de cele mai multe ori. Astfel, copiii, adolescenții și tinerii parohiei noastre, coordonați de grupul Acțiunii Catolice și de pr. vicar Alin-Cătălin Butnaru, au pregătit un scurt moment artistic cu poezii și cântece, prin care s-a transmis iubirea și respectul ce le purtăm față de părinții și bunicii noștri. Toate acestea și cântul "La mulți ani" spus din toată inima le-au reamintit celor vârstnici cât sunt de importanți pentru comunitatea noastră, și cât de mult le suntem recunoscători pentru buna credință pe care ne-o împărtășesc.

Întregul eveniment s-a încheiat cu o agapă frățească, la care au fost invitate toate persoanele în vârstă ale comunității noastre prezente la sfânta Liturghie.

Loredana Ursulean și Roxana Nold

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 octombrie: Rădăuți: Fericirea de a fi bătrân


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat