Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Un nou preot din comunitate

În catedrala din Ferrara (Italia), sâmbătă, 28 septembrie 2013, pr. Adrian Gabor a fost hirotonit preot, împreună cu alți șapte colegi, de către episcopul Luigi Negri, episcop de San Marino-Montefeltro (Italia).

La acest eveniment au participat un număr mare de preoți, dintre care și șase preoți români, mai multe familii din Iugani care lucrează prin apropierea Ferrarei, familia părintelui nou-sfințit și foarte mulți credincioși.

Născut la 16 iunie 1982, originar din Iugani, pr. Adrian Gabor a absolvit Seminarul mic din Bacău în anul 2001, apoi a continuat Seminarul mare din Iași, între anii 2001-2007, ajungând în anul V.

În anul 2008 a plecat în Italia. Din anul 2011 a intrat în Seminarul Diecezan din Dieceza de Ferrara-Comacchio (Italia). La 8 decembrie 2012 a fost sfințit diacon de către episcopul Paolo Rabitti. A fost încardinat în Dieceza de Ferrara-Comacchio și actualmente este vicar la parohia din Cassana.

Prima sfântă Liturghie în satul natal, Iugani, va fi celebrată la 6 octombrie 2013.

Bunul Dumnezeu să îl lumineze cu harul său, pentru a putea duce la bun sfârșit lucrarea cea bună pe care a început-o în pr. Adrian!

* * *

"«Tu ești preot în veac» - aceste cuvinte răsună azi în inima mea. Acest mister este mare. Sacramentul Preoției m-a transformat. De astăzi nu voi mai putea trăi viața ca înainte. Cristos este cel care trăiește în viața mea. Sunt și rămân om, dar ființa mea, transformată de Duhul Sfânt prin impunerea mâinilor, a devenit un semn vizibil, viu, al prezenței lui Cristos în lume. Am fost chemat pentru a-l urma. Astăzi, acest fapt, această chemare se concretizează într-un mod cu totul special. Este o continuare a urmării lui Cristos, dar în același timp și un nou început. De astăzi sunt chemat pentru a oferi în numele lui jertfa sfintei Liturghii. Sunt chemat pentru a fi între oameni păstor, după modelul lui Isus, bunul păstor" (pr. Adrian Gabor).

Pr. Pavel Beșleagă
 


lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat