Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Moment de rugăciune cu liceenii la "Maica harului dumnezeiesc"

Pentru a-și arăta dragostea față de Sfânta Fecioară Maria, miercuri, 30 octombrie 2013, elevii de la C.N. "Vasile Alecsandri", C.T. "Anghel Saligny", C.E. "Ion Ghica", C.T.C. "N.V. Karpen", C.T. "D. Mangeron", C.N. "Ferdinand I", C.N. "Gh. Vrănceanu", C.N.P. "Ștefan Cel Mare", C. "Grigore Antipa" s-au întâlnit în biserica "Ss. Petru și Paul" din Bacău, animați fiind de profesorii de religie și de părintele inspector zonal prof. Lucian Adam, pentru a-i adresa gândurile și dorințele lor, Mamei Cerești, încoronând astfel luna sfântului Rozariu.

Sfânta Fecioară Maria, Maica Harului Dumnezeiesc, a primit cu dragoste de mamă toate intențiile, gândurile, mulțumirile adresate de către elevii participanți prin cuvinte și cântări. Implicarea tinerilor prin rostirea unui mister de Rozariu și a unor fragmente pline de trăire spirituală a făcut ca participarea să fie intensă, profundă.

Impresionante au fost și cuvintele de învățătură ale părintelui care au făcut ca fiecare participant să mediteze asupra legăturii sale cu Mama Cerească.

Câteva impresii ale celor care au participat:

"Împreună cu ceilalți tineri, liceeni din Bacău, am participat cu bucurie la un moment de rugăciune dedicată Sfintei Fecioare Maria. Plină de emoție, emoție întâlnită și pe chipurile celorlalți tineri dar și a doamnelor profesoare care ne-au însoțit, ne-am prezentat intențiile, trăirile, bucuriile prin cuvinte dar și prin cântări. Acest moment m-a adus mai aproape de sfânta Fecioară. Mi-a plăcut în mod deosebit ecoul vocilor care amplifica starea de emoție prezentă. «Marie, întoarce-ți privirea spre noi, noi fiii tăi» este speranța că sfânta Fecioară ne ajută ne ajută în toate clipele vieții, la examene cât și în viața personală". (Mădălina, C.N. "V. Alecsandri")

"Cel mai mult m-a impresionat numărul mare de liceeni care au participat și că toți au cântat din toată inima. A fost frumos că ne-am înălțat inimile, gândurile către Mama lui Dumnezeu fără nici o reținere. Sunt momente unice și cu siguranță voi mai participa". (Anca, C.N. "V. Alecsandri")

"Faptul că am participat la momentul de rugăciune în cinstea sfintei Fecioare Maria mi-a redat liniștea și calmul pentru o nouă zi, chiar dacă ea se arăta foarte grea. Impresionant a fost să vad că nu sunt singură atunci când mă adresez Mamei cerești. Și desigur că și ceilalți au și ei probleme... dar împreună am cerut ajutorul și ne-am sprijinit astfel unii pe alții". (Ioana Larisa, C.N. "V. Alecsandri")

"E pentru prima dată când particip la astfel de acțiuni organizate școală-Biserică și când mi-a spus doamna profesoară că microfonul nu mușcă și mi-a venit rândul să rostesc cu voce tare rugăciunea a trecut prin ființa mea o emoție pe care nu am simțit-o niciodată. Atunci mi-am dat seama că rugăciunea rostită cu voce tare împreună cu ceilalți ca mine este asemenea rugăciunii lui Moise care cu brațele întinse s-a rugat pentru poporul său și a învins. Pentru mine rămâne o lecție de viață pe care o voi repeta deseori". (Crina, C.N. "Ferdinand I")

"Toți am fost cuprinși de o bucurie nemărginită, am cântat, ne-am rugat și am adus mulțumiri sfintei Fecioare pentru reușitele obținute până acum pe plan școlar și în viața de zi cu zi. Cântul nostru a fost acompaniat de orgă, care a făcut ca vocile noastre să fie mai melodioase. Odată cu binecuvântarea părintelui am plecat cu inimile pline de bucurie și dorința de a repeta acest moment". (Sabina, C.E. "Ion Ghica")

"Am luat parte împreună cu mai mulți elevi la un moment de rugăciune închinat Sfintei Fecioare Maria. Am pus la picioarele ei intențiile noastre și mulțumirile pentru ajutorul pe care îl primim continuu de la ea. Am trăit intens acest moment, mai ales prin cântările de laudă". (Andreea și Norbert, C.E. "Ion Ghica")

"Ne-am rugat împreună sfintei Fecioare și doresc să mai particip la astfel de momente înălțătoare și încurajatoare în același timp". (Laurențiu, C.E. "Ion Ghica")

Prof. Loredana Cojan și prof. Tereza Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 octombrie: Bacău: Moment de rugăciune cu liceenii la "Maica harului dumnezeiesc"


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat