Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Familiei orionine i-a fost dăruit un nou diacon

Ziua de sâmbătă, 26 octombrie 2013, a fost o zi de mare sărbătoare pentru Congregația "Mica Operă a Divinei Providențe" (Don Orione), familiei orionine i-a fost dăruit un nou diacon, în persoana părintelui Sergiu Ștefan Ursache.

Celebrarea euharistică a avut loc în biserica "Sfântul Luigi Orione" din Voluntari-București, începând cu ora 18.00, fiind prezidată de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, alături de care au concelebrat numeroși preoți din țară și din străinătate, pr. Aurelio Fusi, responsabilul pentru misiuni al congregației, și pr. Carlo Morin, directorul comunității teologice din Roma. Au fost prezenți toți membrii comunităților orionine din România (Oradea, Voluntari și Iași), celebrarea liturgică fiind animată de corul Seminarului "Don Orione" din Iași.

În cadrul sfintei Liturghii, clericul Sergiu Ștefan Ursache a fost consacrat diacon, prin impunerea mâinilor ÎPS Ioan Robu. Cu această ocazie i-au fost alături rude, prieteni și cunoscuți, dar și membrii noii sale familii: copii, tineri, adulți și bătrâni, în mijlocul cărora părintele diacon Sergiu își desfășoară misiunea.

După terminarea celebrării, toți cei prezenți au fost invitați la o agapă fraternă în sala de sport a centrului, unde au putut să-l felicite pe proaspătul hirotonit și să împartă împreună bucuria și emoția acestui eveniment.

Născut în Iași, la 24 mai 1982, tânărul Sergiu a frecventat Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești. Cunoscând congregația, în 2003 a decis să intre în seminarul congregației din Iași, de unde, după terminarea studiilor de filozofie, a plecat mai departe, continuându-și drumul formării în Italia, la Velletri, iar mai apoi la Roma, obținând licența în teologie la Universitatea Pontificală Saleziană (UPS). Și-a desfășurat activitatea de tirocinant la Oradea, iar în prezent se află la Voluntari, dedicându-se slujirii copiilor, tinerilor și bătrânilor.

Îi dorim părintelui diacon Sergiu, mult curaj și spor în noua sa misiune, asigurându-l totodată de sprijinul și rugăciunile noastre.

Mirel Onaciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 octombrie: Familiei orionine i-a fost dăruit un nou diacon


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat