Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârlad: Consiliul Director Kolping Moldova

A doua ședință de Consiliu Director al Asociației Kolping Moldova s-a desfășurat la 26 octombrie 2013, la Bârlad. Au fost prezenți 24 de membri și simpatizanți, cu drept de vot fiind doar reprezentantul fiecărei Familii Kolping. Cei prezenți au fost din Bacău, Bârlad, Faraoani, Oituz și Ploscuțeni.

Ziua a început cu recitarea sfântului Rozariu și cu sfânta Liturghie celebrată de pr. Bogdan Catană, paroh în Parohia "Regina Sfântului Rozariu" din Bârlad și praeses Kolping Moldova.

Au fost prezentate acțiunile din acest an 2013, la nivel regional, dar și la nivel local, scoțând în evidență faptul că acest an a fost primul fără finanțare a activităților regionale, iar accentul și în anul viitor va fi pus pe acțiunile și programul local. S-a discutat despre participarea Kolping Moldova la Adunarea Generală din Brașov, 15 noiembrie, dar și participarea la concursul acțiunilor de voluntariat.

Părintele Bogdan Catană a vorbit despre întâlnirea PS Aurel Percă, episcop auxiliar în Dieceza de Iași, cu preoții din localitățile în care au fost sau mai sunt Familii Kolping. S-a accentuat necesitatea unei comunicări mai directe și eficiente cu parohiile locale, prezentarea programului de activități parohului local.

Un alt subiect discutat a fost Adunarea Generală Kolping Moldova care va avea loc în Bacău, sâmbătă, 7 decembrie 2013. În cadrul Adunării Generale se vor sărbători 200 de ani de la nașterea patronului asociației, Adolf Kolping (1813-2013). Vor avea loc: prezentări, sfânta Liturghie aniversară, dar și Adunarea Generală a asociației.

Daniel Benchea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 octombrie: Bârlad: Consiliul Director Kolping Moldova


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat