Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși-Corni: Sărbătoriți de Ziua Misiunilor

Frumoasă sărbătoare la biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni, celebrată în a 87-a Zi Mondială a Misiunilor, 20 octombrie 2013: în orașul dintre vii, pr. Anton Despinescu a dorit să-și serbeze cei 60 de ani de muncă în via Domnului, marcându-i și în comunitatea unde a fost paroh, între anii 1962 și 1969. Un alt mare eveniment a fost sărbătorirea jubileului de 50 de ani de căsătorie al familiei Dumitru și Ana Andro, căsătorie oficiată de pr. Anton Despinescu la 20 octombrie 1963.

În cuvântul de salut, pr. paroh Benone Butacu a felicitat prezența pr. Anton Despinescu în comunitatea noastră, dar și a celorlalți preoți prezenți la altar: pr. dr. Ștefan Lupu, prefect al Institutul Teologic, Iași, pr. Tarciziu Andro, pr. Francisco Sanchez Gutierrez, din Spania, pr. Andrei Ciobanică și pr. diac. Bogdan Avadani.

În cuvântul de învățătură, pr. Ștefan Lupu ne-a amintit de adevărata temelie a vieții noastre de creștin, credința și rugăciunea: dacă electricitatea activează aparatele și computerele, dă lumină vieții noastre trecătoare, astfel rugăciunea făcută cu perseverență (asemenea văduvei din Evanghelie) sporește credința în suflete și Domnul ne ascultă rugile, e alături de noi și ne dă lumină în trăirea vieții de fiecare zi.

Pentru unii dintre cei prezenți, pr. Anton Despinescu a fost cel care ne-a botezat, cel care a deschis poarta fiilor lui Dumnezeu prin taina spovezii, dar pentru toți a fost și rămâne un model de credință, de perseverență în rugăciune, un model de apropiere față de oameni printr-o strângere de mână, printr-un cuvânt de îmbărbătare în fața greutăților vieții. Părintele Anton este un trimis al Domnului, un om al rugăciunii, un om care "a purtat lupta cea dreaptă" și-i dorim cu toții "să primească cununa învingătorului" după cum spune atât de frumos sfântul Paul.

O familie creștină din comunitatea noastră care a fost binecuvântată de Dumnezeu este Dumitru și Ana Andro care serbează azi nuntă de aur. Domnul Andro, ca dascăl, a împlinit o nobilă misiune: prin rugăciune și muzica a apropiat multe suflete de Dumnezeu, iar ca familie, împreună cu doamna Ana și cei șase copii ai lor, sunt un model de trăire a credinței, dând copiilor o frumoasă educație creștină. De remarcat este și faptul că unul dintre fii lor activează ca preot într-o parohie din Italia.

La finalul sfintei Liturghii, pr. Anton Despinescu a adresat un cuvânt de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru acest aniversar diamantin, fiind copleșit cu daruri cerești în toată activitatea sa pastorală. A mulțumit celor prezenți pentru rugăciunile lor adresate sfintei Fecioare care l-au mângâiat în momentele mai grele din viață și l-au întărit în misiunea sa. Asemenea sfintei Tereza cea Mică, a spus: "Isus nu-i cheamă pe cei care merită, ci pe aceia pe care îi vrea el".

Toți cei prezenți au intonat un frumos "La mulți ani" sărbătoriților, ei primind și un mic dar.

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Huși-Corni: Sărbătoriți de Ziua Misiunilor


 

lecturi: 48.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat