Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Fericitul Ieremia": Pelerinajul Icoanei de la Cacica

Duminică, 20 octombrie 2013, în Parohia Romano-Catolică "Fericitul Ieremia" din Bacău, într-o atmosferă solemnă de sărbătoare Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Cacica a fost adusă de preoții și călugării franciscani unde a fost întâmpinată de PS Petru Gherghel, preoții comunității, pr. paroh Dumitru Gabor și părinții vicari, alături de familiile comunității, cu entuziasmul caracteristic timpului de așteptare pentru un asemenea eveniment.

Numeroși oaspeți, credincioși și preoți ai parohiilor din împrejurimi cât și din alte localități s-au adunat pentru a împărtăși bucuria de a o avea în mijlocul nostru pe Maica Domnului de la Cacica. Acest moment de mare însemnătate pentru parohia noastră a fost marcat de sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului celebrată de PS Petru Gherghel, căruia i s-au alăturat numeroși preoți. Sfânta Liturghie a fost urmată de o priveghere de rugăciune a copiilor.

Zilele care au urmat au strâns în jurul Mariei mulțime de lume, atât la sfintele Liturghii, unde au participat și alte persoane din parohiile învecinate, cât și în timpul zilei când toți au avut ocazia să meargă, să se întâlnească cu Mama lor și să-i vorbească. Ea, fidelă, a stabilit locul întâlnirii, nu a părăsit acest loc, pentru ca fiecare s-o poată găsi. Și a fost găsită de toți cei care au dorit s-o întâlnească.

Sfânta Liturghie din a doua zi a pelerinajului a fost celebrată de pr. Cătălin Farcaș, formator al Seminarul Liceal "Sfântul Iosif", fiu al comunității. Celebrarea a fost animată de Corul Seminarului pregătit de pr. Ignat Cristian. Ca și în prima seară, după sfânta Liturghie, a urmat o priveghere de rugăciune, pregătită de această dată de tinerii parohiei.

Moment important și intens trăit a fost procesiunea pe străzile orașului. Rugăciunea și cântul acompaniate de fanfară au răsunat de-a lungul întregii procesiuni, iar pe chipul fiecăruia se puteau citi emoția și bucuria. Lacrimi de suferință și lacrimi de bucurie s-au unit într-un singur suspin de dor de cer.

Un alt moment important a fost miercuri, la sfânta Liturghie de încheiere, unde, în ropote de aplauze, dar și în cântări de laudă, cu lacrimi în ochi, ne-am despărțit de Icoana Maicii Domnului de la Cacica în jurul orei 20.00, după ce am primit binecuvântarea finală cu acordarea indulgenței plenare.

În aceste zile de har și binecuvântare pr. predicator Cristian-George Cherecheș, OFMConv., ne-a impresionat în chip deosebit, îndemnându-ne să o cinstim și să o iubim pe Mama noastră.

Mulțumim Domnului că am avut ocazia să trăim aceste zile, care ne-au dat încredere să ne rugăm mai mult Mariei și să o păstrăm mereu în mijlocul familiilor noastre, să creștem în credință și să simțim că într-adevăr Maica Cerească ne ocrotește și ne iubește nespus.

"Regina familiei, roagă-te pentru noi!"

Alexandru Comorașu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment au fost publicate pe site-ul www.pfib.ro al Parohiei "Fericitul Ieremia" din Bacău-


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat