Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Profesiune perpetuă la Surorile Franciscane Misionare de Assisi

Duminică, 20 octombrie 2013, în biserica "Înălțarea Sfintei Cruci" din Luizi-Călugăra a avut loc profesiunea perpetuă a două surori, sr. Stela-Adriana Blînda din Huși și sr. Laura-Marina Pleșca din Hălăucești, din Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi".

"Însă prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt, iar harul lui pentru mine nu a devenit zadarnic" (1Cor 15,10)

Aceste cuvinte ne-au însoțit atât în pregătirea, cât și pe parcursul acestei zile importante în care am spus "Da" pentru toată viața lui Dumnezeu care ne-a binecuvântat cu harul său. Într-adevăr harul lui Dumnezeu este cel care lucrează în fiecare dintre noi și ne face să dorim să fim cât mai aproape de el încă de aici, de pe pământ. Tot harul lui ne susține și ne călăuzește pașii pentru ca prin viața noastră să dăm mărturie despre cel care ne iubește cu o iubire veșnică.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Emilian Cătălin, ministru provincial al Fraților Minori Conventuali din România, împreună cu preoții din Parohia Luizi-Călugăra și alți preoți care au binevoit să participe la această sărbătoare. În predica sa, pr. Virgil Blaj, OFMConv., ne-a vorbit despre iubirea lui Dumnezeu pentru fiecare om și de chemarea noastră de a trăi o viață de calitate.

După predică a urmat ritualul profesiunii perpetue în cadrul căruia am fost întrebate despre ceea ce dorim, s-a cântat Litania tuturor sfinților și am rostit formula profesiunii în mâinile sorei Regina Birou, superioara provincială. A urmat o binecuvântare solemnă și primirea în Institut din partea surorilor printr-un gest simbolic, o îmbrățișare de pace.

După sfânta Liturghie a urmat o agapă fraternă împreună cu surorile prezente la sărbătoare și cu rudele și cunoscuții veniți din comunitățile natale.

Îi aducem mulțumire Domnului pentru iubirea cu care ne copleșește zi de zi și pentru darul de a-l urma în această frumoasă familie a Surorilor Franciscane Misionare de Assisi.

Sr. Laura-Marina Pleșca și sr. Stela-Adriana Blînda, SFMA

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Luizi-Călugăra: Profesiune perpetuă la Surorile Franciscane Misionare de Assisi


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat