Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săveni: "Peregrinatio Mariae"

În fiecare an, pe 8 septembrie, creștinii sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept Sfânta Marie Mică. În acest an comunitatea din Săveni a avut marea bucurie și marea fericire de a avea în mijlocul lor icoana făcătoare de minuni de la Cacica, în perioada 8-11 septembrie 2013.

Suntem bucuroși și onorați totodată că icoana a sosit în satul nostru în această zi specială când multă lume sărbătorea ziua de Sfânta Marie.

La îndemnul părintelui paroh ne-am adunat cu toții la intrarea în sat unde am așteptat cu emoție și cu lacrimi sosirea sfintei Fecioare, cu adevărat era o sărbătoare deosebită, nu în fiecare zi venea la noi Maica Domnului, fiecare s-a pregătit cum a simțit, unii cu flori, unii cu fapte bune, alții cu o spovadă, fiecare a întâmpinat-o pe sfânta Fecioară în felul lui.

Odată cu sosirea Icoanei Sfintei Maria de la Cacica au început și misiunile populare, tema principală a acestor misiuni fiind căsătoria și familia.

Fiecare Liturghie a avut ca temă de meditație pentru participanții la sf. liturghie căsătoria, rolul mamei, rolul tatei, rolul copiilor în cadrul familiei și cât de important este ca familia să rămână unită odată cu trecerea anilor.

În subiectul predicilor părintele predicator Adrian Ciobanu ne-a vorbit și despre amploarea divorțului, avort și cum trebuie să ne comportăm în societate. Multă lume a plâns, mulți au suspinat și și-au recunoscut greșelile în inimile lor. Pe parcursul zilelor localnicii au fost prezenți în biserică unde au format grupuri si s-au rugat rozariul și rugăciuni, fiecare din cei prezenți au cerut ajutorul și ocrotirea sfintei Fecioare în fiecare zi cât a fost prezentă în mijlocul nostru pentru diferite nevoi personale.

Sfânta Fecioara a făcut o vizita în tot satul, iar noi am primit-o cu flori și cântări de mulțumire și am rugat-o să rămână mereu în mijlocul nostru.

La sfârșitul acestor misiuni am fost binecuvântați de sfânta Fecioară cu nenumărate daruri și haruri prin intermediul celor 13 preoți care au fost prezenți la ultima Liturghie atunci când misiunile au luat sfârșit odată cu plecarea Icoanei Sfintei Fecioare Maria de la Cacica.

Mulțumim sfintei Fecioare pentru vizita pe care ne-a făcut-o, pentru iubirea care ne-o dăruiește în fiecare clipă, sperăm să rămână în sufletul nostru, să ne ajute să înțelegem că fără Isus nu ne putem mântui.

Mulțumim, Măicuță Sfântă, mulțumim!!

Veronica Luca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-11 septembrie: Săveni: "Peregrinatio Mariae"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat