Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Numit și cu dragoste primit

Credincioșii romano-catolici români din Padova au sărbătorit duminică, 15 septembrie 2013, cu mare bucurie, primirea noului paroh la biserica "Beato Pellegrino": părintele Claudiu-Gabriel Ianuș.

După activitatea rodnică a părintelui Paul Budău, desfășurată pe parcursul a trei ani, episcopul Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel, a numit paroh al comunității noastre pe părintele Claudiu-Gabriel Ianuș, începând cu 1 septembrie 2013.

Sfânta Liturghie din 15 septembrie 2013 a început la ora 10.30. Toți credincioșii, de la mic la mare, împreună cu părintele Anton Lucaci, părintele Isidor Iacovici, oaspeți bineveniți de la Roma, părintele Ciprian Sava și părintele Elia Ferro, responsabilul cu pastorația migranților din Padova, precum și o familie proaspăt căsătorită îmbrăcată în costum național, l-au întâmpinat cu pâine și sare pe noul părinte paroh în fața bisericii.

Celebrarea a început cu momentul emoționant al îmbrăcării hainelor sfinte în fața altarului la care avea să slujească imediat părintele, moment în care am simțit emoția celebrărilor de acasă, chiar dacă eram departe de țară și de cei dragi.

Ritualul a mai cuprins mărturisirea de credință, lectura decretului prin care vine ales părintele paroh, din partea delegatului episcopal, invocarea Duhului Sfânt ca să coboare cu darurile sale asupra părintelui aflat la acest început de slujire a comunității noastre.

Sfânta Liturghie a fost deosebită și datorită contribuției și implicării întregii comunități de credincioși: de la consiliul pastoral și poporul care a susținut cântările, până la copiii și tinerii îmbrăcați în frumoase costume populare.

La sfârșitul sfintei Liturghii, un reprezentant al parohiei noastre a adresat urarea de bun venit noului paroh, asigurându-l de tot sprijinul, colaborarea și rugăciunea noastră în acest itinerar pe care-l vom parcurge împreună.

"Avem bucuria de a-l felicita pe părintele paroh, Ianuș Gabriel-Claudiu, care astăzi își începe slujirea pastorală. Îl însoțim cu rugăciunile noastre, mai ales în această zi, și îi mulțumim pentru grija neobosită pe care o va purtă comunității noastre și pentru exemplul de slujire pe care ni-l oferă!"

Cu zâmbetul pe buze și cu emoție, părintele Claudiu ne-a împărtășit bucuria prezenței sale în mica noastră comunitate, a mulțumit tuturor celor prezenți și ne-a îndemnat ca împreună să îl primim în viața noastră pe Cristos Răstignit.

Sărbătoarea s-a prelungit apoi cu un mic aperitiv, timp în care am avut posibilitatea să-l salutăm personal pe părintele și să-i adresăm bun venit.

Dragoș Damian Adam

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 septembrie: Padova: Numit și cu dragoste primit


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat