Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Noua ediție a Directoriului pentru slujirea și viața preoților

Traducerea în limba română a noii ediții a Directoriului pentru slujirea și viața preoților a Congregației pentru Cler a apărut recent la Editura "Presa Bună" din Iași, în traducerea pr. Mihai Pătrașcu.

Ediția din anul 2013 vine ca o actualizare necesară a Directoriului din anul 1994. Papa emerit Benedict al XVI-lea a aprobat acest nou Directoriu la 14 ianuarie 2013 și a dispus publicarea lui. Cardinalul Mauro Piacenza, prefectul Congregației pentru Cler, specifică în prezentarea documentului că această nouă ediție a Directoriului pentru slujirea și viața preoților vine în urma "experienței rodnice a Anului Sfintei Preoții (al cărui ecou este încă apropiat), promovarea unei «noi evanghelizări», ulterioare și prețioase indicații ale magisteriului lui Benedict al XVI-lea și, din păcate, rănile dureroase care au chinuit Biserica din cauza conduitei unora dintre slujitorii săi".

Noua ediție a Directoriului păstrează schema documentului original, precum și "învățătura perenă a teologiei și a spiritualității preoției catolice".

Deja în Directoriul din anul 1994 au fost prezentate intențiile documentului, care rămân aceleași și pentru noua ediție: "A apărut oportun să se amintească acele elemente doctrinare fundamentale care sunt în centrul identității, spiritualității și formării permanente a preoților, pentru ca să ajute la aprofundarea semnificației faptului de a fi preot și la creșterea relației sale exclusive cu Isus Cristos, cap și păstor: ceea ce în mod necesar va fi în folosul întregii existențe și activități a preotului (...) Acest Directoriu este un document de edificare și de sfințire a preoților într-o lume, în multe privințe, secularizată și indiferentă".

În document, sunt date indicații pentru o bună înțelegere a liniilor esențiale ale formării inițiale, pentru a înțelege bine identitatea (capitolul I), misiunea și spiritualitatea preoților (capitolul II) și astfel ei să poată fi formați adecvat ca slujitori în misiunea noii evanghelizări și al sfințirii întregului popor al lui Dumnezeu. În partea a III-a se prezintă formarea permanentă, necesară tuturor slujitorilor altarului: "Preotul are o nevoie constantă de a aprofunda propria formare. Chiar dacă în ziua hirotonirii sale a primit sigiliul permanent care l-a configurat in aeternum cu Cristos, cap și păstor, el este chemat la o îmbunătățire continuă, cu scopul de a fi mai eficace în slujirea sa. În acest sens, este fundamental ca preoții să fie conștienți de faptul că formarea lor nu s-a terminat odată cu anii de seminar. Dimpotrivă, din ziua hirotonirii sale, preotul trebuie să simtă necesitatea de a se perfecționa încontinuu, pentru a fi tot mai mult al lui Cristos Domnul".

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Directoriu pentru slujirea și viața preoților
Congregația pentru Cler, Ed. "Presa Bună", 2013, ISBN 978-606-8116-31-0, 10x14 cm, 98 p., 5 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 52.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat