Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Episcopia Romano-Catolică de Iași
Oficiul pentru Comunicații Sociale
Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași
Tel. 0232/212003;
Fax 0232/212006;
www.ercis.ro
Nr. 21 / 6.09.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Zi de post și de rugăciune pentru pace

Preluând inițiativa Sfântului Părinte Francisc, Preasfințitul Petru Gherghel îndeamnă pe credincioșii Diecezei de Iași, pentru ziua de 7 septembrie, să se unească în rugăciune și post cu ceilalți credincioși din lume pentru pace în Siria, Orientul Mijlociu și lumea întreagă.

Cu un apel stăruitor la pace în Siria, Orientul Mijlociu și lumea întreagă, papa Francisc s-a adresat duminică, 1 septembrie, miilor de credincioși veniți în Piața "Sfântul Petru" la tradiționala rugăciune "Angelus". Sfântul Părinte s-a declarat profund întristat pentru evenimentele din Siria și din alte țări tulburate de conflicte. "Să nu mai fie niciodată război! Să nu mai fie niciodată război! Pacea este un dar de cea mai înaltă valoare, care trebuie promovat și tutelat. Trăiesc cu deosebită suferință și îngrijorare numeroasele situații de conflict de pe acest pământ al nostru, dar, în aceste zile, inima mea este profund rănită de ceea ce se întâmplă în Siria și neliniștită pentru evoluțiile dramatice care se prospectează. Adresez un apel puternic pentru pace, un apel care se naște din adâncul ființei mele! Câtă suferință, câtă devastare, câtă durere a adus și aduce folosirea armelor în acea țară martirizată, în special în rândul populației civile și lipsite de apărare! Să ne gândim la câți copii nu vor putea vedea lumina viitorului!".

"Ascultând cu respect și atenție acest apel stăruitor al papei Francisc, în ziua de 7 septembrie, cerem tuturor preoților, seminariștilor, persoanelor consacrate și credincioșilor laici din Dieceza de Iași să ia act de această invitație de suflet și să se asocieze la acest program de comuniune în rugăciune", precizează episcopul de Iași în scrisoarea sa.

Astfel, credincioșii din cele 149 de parohii ale diecezei sunt îndemnați la post și la rugăciune, în special în cadrul sfintelor Liturghii care se vor celebra în ziua de sâmbătă, ajunul sărbătorii Nașterii Sfintei Fecioare Maria. De asemenea, în fiecare parohie, în timp ce la Roma Sfântul Părinte Francisc va celebra privegherea de rugăciune (între orele 19.00 și 24.00), vor fi organizate momente speciale de rugăciune "de implorare a păcii adevărate, darul lui Dumnezeu pentru noi, oamenii".

Biroul de Presă
Pr. Cornel Cadar


Persoană de contact:: pr. Cornel Cadar: tel. 0745/850844


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat